witam chciałem zrobić bardzo prosty wzmacniacz na fizykę z głośnością większa niż w telefonie
prosił bym o jakiś prosty schemat z jednym może więcej tranzystorem
Przede wszystkim potrzebujesz wysoko sprawny głośnik bo telefony takie mają i specjalnie do tego filtrowane pasmo nastawione na 1-10khz gdzie ucho najczulsze a głośniki małe głośniki najgłośniejsze.
tak potrzebuje coś zasilanego baterią ewentualnie,zasilaczem ale to max 12v 3A od głośników Creative,a w późniejszym czasie trafo, i z skąd wziąć części np. do TDA1554Q albo TDA7056 ?? W ogóle z skąd bierzecie części chodzi mi tu o tranzystory,kondensatory,rezystory itp.
A ja chciał bym poprosić kogoś o pomoc w zaprojektowaniu płytki pod wzmaka na tda1554q 2.1 z filtrem siedzę od 3 dni w eaglu żeby coś wymyślić ale nic zbytnio sensownego mi nie wychodzi w razie co proszę o kontakt na PW i może w kilka osób da rade coś wymyślić :)
A ja chciał bym poprosić kogoś o pomoc w zaprojektowaniu płytki pod wzmaka na tda1554q 2.1 z filtrem siedzę od 3 dni w eaglu żeby coś wymyślić ale nic zbytnio sensownego mi nie wychodzi w razie co proszę o kontakt na PW i może w kilka osób da rade coś wymyślić
DeKeR, tez zrobiłem, mozesz wkleić, dla porównania? To z allegro byloby fajne tylko ktoś musiałby cyknąc fotkę od spodu, ew. można napisac do sprzedawcy czy moze taka zrobic, ew. mozna jeszcze znalezc ten kit w jakims elektroniku i zrobic zdjecie telefonem :)
RpLand, bo Kolega napisał, że siedzi już 3 dni, nie może wymyślić i prosi o pomoc, miałby na wzór :) Przez ten czas na pewno dobrze przeanalizował i przyda się spojrzenie na 'profesjonalny' wyrób, przecież nie chodzi o to że po 5min olał sprawe i chce wydrukować gotowe z PDFa.
Spojrzenie na coś gotowego zawsze pomaga:) a ze uczę się eagla to gotowiec by pomógł bardzo.Tanner, Jak możesz podaj mi maila na PW to prześle Ci wieczorkiem moje wypociny.
Skomentuj