Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

prosty wzmacniacz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

prosty wzmacniacz

witam chciałem zrobić bardzo prosty wzmacniacz na fizykę z głośnością większa niż w telefonie
    prosił bym o jakiś prosty schemat z jednym może więcej tranzystorem

Z czego chcesz to zasilać?
    Bardzo fajnym i prostym jak budowa cepa jest TDA1554Q

Skomentuj

tda7056 na baterie

Skomentuj

Przede wszystkim potrzebujesz wysoko sprawny głośnik bo telefony takie mają i specjalnie do tego filtrowane pasmo nastawione na 1-10khz gdzie ucho najczulsze a głośniki małe głośniki najgłośniejsze.

Skomentuj

tak potrzebuje coś zasilanego baterią ewentualnie,zasilaczem ale to max 12v 3A od głośników Creative,a w późniejszym czasie trafo, i z skąd wziąć części np. do TDA1554Q albo TDA7056 ?? W ogóle z skąd bierzecie części chodzi mi tu o tranzystory,kondensatory,rezystory itp.

Skomentuj

Ze sklepu. W Krakowie jest co na najmniej kilka. Sklepy internetowe, allegro...

Skomentuj

ja wiem ale żeby taki układ zrobić np.TDA1554Q potrzebny jest mi tranzystor TDA1554Q na allegro takiego nie ma a w sklepie w Krakowie będzie ??

Skomentuj

Układ:
                http://allegro.pl/x-tda1558q-tda1558...408420528.html
                Kit do złożenia (komplet elementów + płytka wystarczy zlutować)
                http://allegro.pl/zestaw-wzmacniacza...5.html#gallery

No i to nie tranzystor tylko układ scalony.

Skomentuj

A ja chciał bym poprosić kogoś o pomoc w zaprojektowaniu płytki pod wzmaka na tda1554q 2.1 z filtrem siedzę od 3 dni w eaglu żeby coś wymyślić ale nic zbytnio sensownego mi nie wychodzi w razie co proszę o kontakt na PW i może w kilka osób da rade coś wymyślić :)

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR Zobacz posta
                    A ja chciał bym poprosić kogoś o pomoc w zaprojektowaniu płytki pod wzmaka na tda1554q 2.1 z filtrem siedzę od 3 dni w eaglu żeby coś wymyślić ale nic zbytnio sensownego mi nie wychodzi w razie co proszę o kontakt na PW i może w kilka osób da rade coś wymyślić
                    http://www.advanceelectronic.pl/A_12...A1554Q-52.html
                    To rozwiązanie jest złe? Chyba, że robisz to dla praktyki i nauki, to ok.

Skomentuj

dokładnie dla praktyki i chciał bym właśnie coś takiego zrobić. Puki co zrobiłem 2.1 bez filtra ale czy to zadziała to już nie wiem:)

Skomentuj

DeKeR, tez zrobiłem, mozesz wkleić, dla porównania? To z allegro byloby fajne tylko ktoś musiałby cyknąc fotkę od spodu, ew. można napisac do sprzedawcy czy moze taka zrobic, ew. mozna jeszcze znalezc ten kit w jakims elektroniku i zrobic zdjecie telefonem :)

Skomentuj

To po jakiego diabła robić zdjęcie telefonem, jak jest PCB?
                          http://www.advanceelectronic.pl/A_12...DA1554-51.html
                          Podobno miało być dla praktyki... skopiować każdy potrafi...

Skomentuj

RpLand, bo Kolega napisał, że siedzi już 3 dni, nie może wymyślić i prosi o pomoc, miałby na wzór :) Przez ten czas na pewno dobrze przeanalizował i przyda się spojrzenie na 'profesjonalny' wyrób, przecież nie chodzi o to że po 5min olał sprawe i chce wydrukować gotowe z PDFa.

Skomentuj

Spojrzenie na coś gotowego zawsze pomaga:) a ze uczę się eagla to gotowiec by pomógł bardzo.Tanner, Jak możesz podaj mi maila na PW to prześle Ci wieczorkiem moje wypociny.

Skomentuj

Czaruję...
                              X