Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmacniacz do 300zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmacniacz do 300zł

Witam
    Jakie modele wzmacniaczy możecie mi polecić w tej cenie ? Wzmacniacz ma napędzać 4ohmowe kolumny, mają one 60W RMS ale jakiś przyszłościowy zapas mocy by się przydał. Służyć ma właściwie do wszystkiego muzyka, filmy, gry itd.

Harman Kardon PM650
    Harman Kardon PM655
    Yamaha A-500
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

TEAC A-H300
      Yamaha AX-500
      Jakiś niedrogi NAD
      Marantz PM-35

Skomentuj

dzięki będę szukał okazji by któryś z nich kupić, powiedzcie mi jeszcze czy są jakieś Denony w tej cenie warte uwagi

Skomentuj

Wg mnie nie

Skomentuj

A czy aby na pewno pod yamyahe a-500 lub ax-500 można podpiąć 4ohmowe kolumny ? Z tego co patrze na necie to te wzmacniacze obsługują kolumny 8-16ohm

Skomentuj

A na to nie zerknęłem, w takim razie ax-500 odpada

Skomentuj

co do wzmacniaczy Harman Kardon PM650, PM655 to co się zmienia jeśli jest przy nich dopisek: VXI ?
                Last edited by acebix; 02.02.2011, 19:26.

Skomentuj

Zamieszczone przez acebix Zobacz posta
                  co do wzmacniaczy Harman Kardon PM650, PM655 to co się zmienia jeśli jest przy nich dopisek: VXI ?
                  Z tego co wiem to są lepsze, ale osobiście hk nie miałem bo wizualnie mnie odpychają

Skomentuj

Znajomy ma PM650 - nie narzeka.
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

VXI sa mocniejsze, w architekturze dual mono blok, posiadam i slucham codziennie na H/K PM655Vxi - swietny wzmak.
                      Koncowki TOshiby, potek ALPSa - wez na poprawke ze te wzmaki sa z drugiej polowy lat 80.

Skomentuj

ten marantz pm35 jest troszkę słaby mocowo, coś z mocniejszych maratzów by sie znalazło ? a nad'y mam rozumieć ze wszystkie tanie modele są dobre?

Skomentuj

ten marantz pm35 jest troszkę słaby mocowo
                          Heh, kolejny fan tysiąca watów... Imprezę chcesz na tym robić? Poza tym nie masz wymagających kolumn... Chcesz sprzedam Ci moją M-45 z C-45 i będziesz miał watów pod dostatkiem a i tak ich nie wykorzystasz...

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                            Heh, kolejny fan tysiąca watów... Imprezę chcesz na tym robić? Poza tym nie masz wymagających kolumn... Chcesz sprzedam Ci moją M-45 z C-45 i będziesz miał watów pod dostatkiem a i tak ich nie wykorzystasz...
                            teraz może nie wykorzystam ale w przyszłości zamierzam wymienić kolumny więc jakiś zapas mocy by się przydał

Skomentuj

Uwierz mi że to co oferuje ten marantz wystarczy w zupełności Ja licytowałem ostatnio NADa który miał 2x20w i mi to by styknęło ale ktoś się mocno napalił i cena była za wysoka...

Skomentuj

http://allegro.pl/harman-kardon-pm65...436331920.html
                                czy opłaca się go brać za taką cenę ?
                                byłbym wdzięczny gdyby ktoś dał linki do jakichś ciekawych aukcji

Skomentuj

gosc podaje bledne dane
                                  cena do zniesienia, jakby poszedl za 290 juz z przesylka to by bylo OK.

http://temp.tomekk.org/harman-kardon/

Skomentuj

Wcześniej posiadałem wzmacniacz denon pma-260 i pozytywnie go wspominam, dlatego zastanawiam się też nad kupnem czegoś z tej seri. Co sądzicie o wzmacniaczach denon pma-360 i pma-560 ? Czy bardzo różnią się od tego wyżej?

Skomentuj

pma-560
                                      miałem, nie polecam... Jakiś taki zamulający...

Skomentuj

Kupiłem h/k 655 vxi, jednak nie jestem z niego zadowolony, być może to wina kolumna ale denon pma-260 grał z nimi znacznie lepiej dlatego będę szukał coś z seri pma x60. Jeśli ktoś jest chętny to mogę sprzedać tego h/k za tyle ile za niego wydałem 290zł.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X