Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kompresor audio - urei 1176

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kompresor audio - urei 1176

witam,
    na wstępie zaznaczę, że jestem tu nowy i zajmuję się elektroniką dosyć krótko, zrobiłem jak na razie jeden prosty układ, ale kto nie wyznacza sobie wyzwań to daleko nie zajdzie, prawda? :biggrin:
    dlatego wybrałem sobie "Urei 1176", klasyczny kompresor, widziałem, że na necie jest pełno projektów diy z tym urządzeniem, tylko że wszystkie w wersji angielskiej, stąd moje pytanie do bardziej doświadczonych, czy będę miał jakiś problem z dostaniem do niego części i ze zmontowaniem tego układu? zależy mi na tym, żeby to było już urządzenie studyjne, czyli posiadało możliwie jak najmniejsze szumy i buczenia... może jakieś ogólne rady?
    cały projekt i lista części znajduje się tutaj:
    http://www.gyraf.dk/gy_pd/1176/1176.htm

Jak tylko będziesz miał płytkę drukowaną i transformator wyjściowy, możesz zaczynać!

A na poważnie: po co ci kompresor? I to zaprojektowany w 1973 roku?

Skomentuj

Moze bedzie muzyke nagrywal :) bo do tego to urzadzenie zostalo zaprojektowane.

Skomentuj

no jasne że tak do niczego innego, czyli rozumiem, że z częściami problemu nie będzie?

Skomentuj

Nie (Nie wliczając transformatora wyjściowego ale nie jest niezbędny). Ale raczej nie jest to dobry kompresor (jak na dzisiejsze standardy).

Skomentuj

aha, a w takim razie co byś polecał? tak jak mówiłem, chciałbym już zrobić jakiś bardziej skomplikowany układ, z możliwie najlepszą jakością, jeszcze najlepiej jakiś firmowy (żebym mógł się pochwalić :biggrin: ), a do tego akurat jest i schemat i płytka i właściwie chyba wszystko co potrzeba...

Skomentuj

Czaruję...
            X