Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Amplifier Miida A1200

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Amplifier Miida A1200

Witam.
    Mam podany w temacie wzmacniacz. Jest popsuty. Wlaśne sprawdzam miernikiem tranzystory. Sprawdziłem juz Nec d588, jego wartość wynosi ok 600 ohm, sprawdziłem też Nec B618, wartość wynosi ok 700 ohm. Narazie mam tylko pomiary tych, będe mierzył dalej.co jeszcze sprawdzić? Jaki wynik powinny mieć diody na mostku?
    Proszę o pomoc i dziękuję.

PS. Diody koło trafa wszystkie mają ok 600 ohm

panie polonezie:biggrin:
    1 czy ty to sprawdzałeś bez wylutowania?.
    2 czy wzmacniacz się włącza?
    3 czy mierzyłeś napięcie stałe na zaciskach głośników?
    odp.

Skomentuj

Panie Longer:)
      1. Wylutowałem tranzystory koń końcowe i taki pomiar
      2. Gdy włącze power swieci podświetlenie (oryginalne) wskaźnika wychyłkowego
      3. tak 0.00

---------- Post dodany o 19:57 ---------- Poprzedni post o 19:53 ----------

Na mierniku ustawiłem DCV *20 i wskazało 0.17

Skomentuj

Zamieszczone przez polonez caro Zobacz posta
        Witam.
        Mam podany w temacie wzmacniacz. Jest popsuty. Wlaśne sprawdzam miernikiem tranzystory. Sprawdziłem juz Nec d588, jego wartość wynosi ok 600 ohm, sprawdziłem też Nec B618, wartość wynosi ok 700 ohm. Narazie mam tylko pomiary tych, będe mierzył dalej.co jeszcze sprawdzić? Jaki wynik powinny mieć diody na mostku?
        Proszę o pomoc i dziękuję.

PS. Diody koło trafa wszystkie mają ok 600 o
        hm
        A kto to omomierzem mierzy diody, diody i tranzystory mierzy się testem diody. I w jaki sposób sprawdziłeś tranzystory ?

Skomentuj

około 22 .

Skomentuj

Przepraszam za błąd mierzyłem właśnie za pomocą testu diody, tylko nie wiedziałem jaka jest jednostka.

Skomentuj

mV. diody w jedną stronę powinny mieć około 500-700 w drugą brak przejścia. Tranzystory mają 2 złącza które zachowują się jak diody.
              Podłączasz jedną końcówkę miernika do bazy drugą raz do emitera raz do kolektora miernik powinien wskazać 500-700. Spr. też między emiterem kolektorem miernik powinien wskazać że nie ma przejścia "1" jak jest to tranzystor do kosza. Zwracaj uwagę na polaryzację.

Skomentuj

Wszystko sprawne jest. Jeden kanał działa już na samych sterujących tranzystorach. Drugi nie, tzn działa ale tak cicho, że prawie w słuchawce nie słychać.

---------- Post dodany o 19:57 ---------- Poprzedni post o 21:25 ----------

Ma ktoś do tego schemat?

Skomentuj

Czaruję...
                X