Witam
Poczytałem trochę fora ale niestety wątki, które mnie interesują są trochę stare a wiadomo realia, głównie cenowe, się zmieniają.
Planuje zakupić amplituner w cenie ~400zł, używany. Ma to dobrze grać lub bardzo dobrze, choć audiofilem nie jestem. Wystarczy mi poczucie, że zakupiłem w miarę dobry sprzęt, relatywnie do ceny, a nie wyrzuciłem kasę w błoto
W tej cenie raczej niczego dobrego do KD nie znajdę - toteż na 5.1 mi zupełnie nie zależy, choć nie obrażę się jeśli się trafi
Docelowo będzie grał z jakimiś kolumnami DIY - zapewne jedna z popularnych konstrukcji na STX
Zależy mi na kilku rzeczach:
- wejście cyfrowe (COAX, OPTICAL lub oba)
- w miarę nowoczesny wygląd
- dobra jakość dźwięku
- Marka DENON, YAMAHA, MARANTZ, ONKYO, ewentualnie SONY, TECHNICS
Póki co moją uwagę przyciągnęły modele:
DENON-DRA265R
TECHNICS SA-AX540
Yamaha RX-V396RDS (mój faworyt)
Napiszcie proszę co o tym sądzicie, mile widziane inne propozycje
Poczytałem trochę fora ale niestety wątki, które mnie interesują są trochę stare a wiadomo realia, głównie cenowe, się zmieniają.
Planuje zakupić amplituner w cenie ~400zł, używany. Ma to dobrze grać lub bardzo dobrze, choć audiofilem nie jestem. Wystarczy mi poczucie, że zakupiłem w miarę dobry sprzęt, relatywnie do ceny, a nie wyrzuciłem kasę w błoto

W tej cenie raczej niczego dobrego do KD nie znajdę - toteż na 5.1 mi zupełnie nie zależy, choć nie obrażę się jeśli się trafi

Docelowo będzie grał z jakimiś kolumnami DIY - zapewne jedna z popularnych konstrukcji na STX
Zależy mi na kilku rzeczach:
- wejście cyfrowe (COAX, OPTICAL lub oba)
- w miarę nowoczesny wygląd
- dobra jakość dźwięku
- Marka DENON, YAMAHA, MARANTZ, ONKYO, ewentualnie SONY, TECHNICS
Póki co moją uwagę przyciągnęły modele:
DENON-DRA265R
TECHNICS SA-AX540
Yamaha RX-V396RDS (mój faworyt)
Napiszcie proszę co o tym sądzicie, mile widziane inne propozycje
Skomentuj