Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w wyborze amplitunera Stereo ewentualnie 5.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc w wyborze amplitunera Stereo ewentualnie 5.1

Witam
    Poczytałem trochę fora ale niestety wątki, które mnie interesują są trochę stare a wiadomo realia, głównie cenowe, się zmieniają.

Planuje zakupić amplituner w cenie ~400zł, używany. Ma to dobrze grać lub bardzo dobrze, choć audiofilem nie jestem. Wystarczy mi poczucie, że zakupiłem w miarę dobry sprzęt, relatywnie do ceny, a nie wyrzuciłem kasę w błoto

W tej cenie raczej niczego dobrego do KD nie znajdę - toteż na 5.1 mi zupełnie nie zależy, choć nie obrażę się jeśli się trafi

Docelowo będzie grał z jakimiś kolumnami DIY - zapewne jedna z popularnych konstrukcji na STX

Zależy mi na kilku rzeczach:
    - wejście cyfrowe (COAX, OPTICAL lub oba)
    - w miarę nowoczesny wygląd
    - dobra jakość dźwięku
    - Marka DENON, YAMAHA, MARANTZ, ONKYO, ewentualnie SONY, TECHNICS

Póki co moją uwagę przyciągnęły modele:
    DENON-DRA265R
    TECHNICS SA-AX540
    Yamaha RX-V396RDS (mój faworyt)

Napiszcie proszę co o tym sądzicie, mile widziane inne propozycje

No całkiem trudno to wszystko pogodzić razem z ceną. Ale np. taki nr.aukcji 1434826629 oraz twój faworyt 1441536422 ("nie włącza się", być może to tylko bezpiecznik w trafku, ale nic nie wiadomo. Ja bym ci polecił coś takiego nr. aukcji 1441803932

Skomentuj

roboss u nas mozna linkowac z allegro...
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

roboss, na tego technicsa tez już zwróciłem uwagę Licytuje jedną uszkodzoną niewłączającą się Yamahe, zobaczymy

Zdaję sobie sprawę, że kwota jaką dysponuję nie jest wysoka, ale myślę, że jakieś fajne stereo można trafić

Czekam ludziska na Wasze propozycje

Skomentuj

Daruj sobie 5.1 gdyby nie wejście cyfrowe polecił bym starszą yamahe np a-700

Skomentuj

witam
            kolega pmx szuka tego co ja zaczne szukać za jakiś czas, chyba że trafi sie okazja
            mój kolega kupił dziś Yamahe RX-V450 w cenie chyba 499pln + wysyłka, jest to ampli 5.1 wejścia rózne coaxial i optyczne no i pilocik
            życzę powodzenia w szukaniu, pisz jak coś ciekawego znajdziesz

Skomentuj

Zamieszczone przez mihas66 Zobacz posta
              Daruj sobie 5.1 gdyby nie wejście cyfrowe polecił bym starszą yamahe np a-700
              Na 5.1 mi kompletnie nie zależy . Szukam czegoś z tunerem, a-700 to raczej sam wzmacniacz...

Skomentuj

A nie lepiej wzmacniacz stereo i tuner osobno ja tak mam , wzmak kosztował 500 - tuner 70 zł --koszty przesyłki zero bo sam podjechałem po sprzęt , ale tu akurat mi się udało .

Skomentuj

Poszukaj dobrze na allegro, ja dorwałem Yamahe RX-V795RDS za 350 zł w super stanie tylko bez pilota. dźwięk jest cudowny a mocy mu nie brakuje

Skomentuj

Dorwać Yamaszkę byłoby super... no zobaczymy. Dziś nie udało mi się wygrać aukcji uszkodzonej RX-396RDS :(
                    Powiedzcie mi coś więcej o marce TEAC konkretnie model TEAC AG-V4200. Kiedyś marka chyba bardziej znana, przynajmniej tak mi się wydaje.

Co sądzicie o amplitunerach Kenwood? Ceny na allegro mają dość atrakcyjne. Radyjka samochodowe są cenione, a jak z ampli?

Skomentuj

osobiście bym nie brał ani Kenwood'a ani Technicsa. Sony to tylko te starsze modele, poza tym za 400 zł może uda Ci się dorwać Onkyo TX-SR502, poza tym Denon, Marantz'a raczej bym nie polecał w systemie kina domowego.

Skomentuj

Czaruję...
                      X