Mam wzmacniacz Unitra PW8040, problem mam następujący, po podłączeniu głośnika na lewy kanał ciągnie go w dół a po podłączeniu w prawy kanał wypycha go ku górze. Co to może być?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Unitra PW8040
Collapse
X
-
Zamieszczone przez karolkuich Zobacz postaStały potencjał na wyjściu. Praktycznie na 100% spalone tranzystory mocy i/lub sterujące.
Skomentuj
-
To raptem kilka złotych za tranzystory, no może ze 20 razem. Spójrz jeszcze dokładnie jakie tam u Ciebie siedzą , ale według schematu powinny być to :
-tranzystory mocy : BD 285 i BD 286
-tranzystory sterujące : BC 137 i BC 138
Musisz kupić po dwie sztuki każdego rodzaju z wyżej wymienionych, lub szukać zamienników.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez karolkuich Zobacz postaTo raptem kilka złotych za tranzystory, no może ze 20 razem. Spójrz jeszcze dokładnie jakie tam u Ciebie siedzą , ale według schematu powinny być to :
-tranzystory mocy : BD 285 i BD 286
-tranzystory sterujące : BC 137 i BC 138
Musisz kupić po dwie sztuki każdego rodzaju z wyżej wymienionych, lub szukać zamienników.
Dzięki za pomoc. Szukałem na stronie sklepu w moim miejsce i BD 285 i 286 są po ok 2 zł. co do BC 137 i BC 138 nie ma, ale jest masa innych może zamiast BC 137 wsadzę BC 177?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bart210 Zobacz postaA będziesz potrafił wyregulować prąd spoczynkowy i sprawdzić czy inne elementy również nie są uszkodzone?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez benek161 Zobacz postaAlbo sprzedaj, kup drugi sprawny, uszkodzone chodzą prawie po tyle samo co sprawne (chociaż ciężko mówić o pełnosprawnym dwudziestoparoletnim wzmaku)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tonsil12 Zobacz postaByś się zdziwił, pewien czas temu kupiłem na alledrogo Amatora 3 w idealnym stanie technicznym i wizualnym i jest pełnosprawny, nadmienię że ma już ponad 30latek
Skomentuj
Skomentuj