Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przedwzmacniacz, sterownik itd.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

O co chodzi w tej "średnicy" ? czytałem ze podobno TDA gra większym basem a LM lepsza średnicą.
    Wybrałbym chyba TDA, ale chciałbym was posłuchać
    http://www.nowyelektronik.pl/searchs...d%20Elektronik No i to mnie kusi... na jednej płytce jest też zasilacz. Wystarczyło by chyba dokupić trafo i radiatory. oczywiście zrobiłbym dwia zestawy aby to było stereo

Skomentuj

Na moje ucho ładniej gra LM i to w całym pasmie. Co do kitu to chyba ta forumowa płytka była sporo mniejsza i w dodatku były na niej dwa kanały w jednym scalaku, a sam zasilacz to tylko mostek i dwa elektrolity, więc od biedy nawet bez płytki można to zrobić.

Skomentuj

Na bazie moich modułów mógłbym zaprojektować taką przedwzmacniaczową integrę czyli pre na pga2313 + selektor wejść, z mikroprocesorem na pokładzie i wyjściem na mały lcd 1 lub 2x 16 , przyciski czy jakiś encoder, wejście podczerwieni.
        W zasadzie dla mnie to dodanie kilku elementów, poszerzenie płytki o 2-3cm i projekt gotowy bo soft mam zrobiony na to co będzie potrzeba w jakiś 90% bo sam używam takiego pre od paru miesięcy.

Pytanie czy warto mi się męczyć bo projekt nie jest łatwy w montażu, bo w zasadzie całość w smd, płytka dwuwarstwowa, trzeba umieć dobrze lutować i mieć czym programować proca.
        Dlatego takie projekty są fajne w założeniach , trudne w realizacji i dlatego nie sądze aby zdobył dużą popularność. Chyba, że zaczałbym produkować gotowe moduły. Tylko kto to kupi jak teraz sam najprostszy atmel atmega8 kosztuje z 10zł , najtańsza wersja pga ok 30zł a jeszcze jest sporo innych częsci oraz pcb i gotowy moduł z zasilaniem pewnie taniej jak 150zł nie będzie chciał wyjść. Jedyna rada to jakieś masowe zamówienia, żeby mieć czym negocjować ceny a w to raczej wątpie bo zaraż każdy będzie miał inną idee inne potrzeby i pomysły.

Skomentuj

Kurcze, nie jest mi potrzebna cała masa bajerów. Tylko przedwzmacniacz sterowany z pilota, miło by było gdyby posiadał opcję przełączania wejść i miło by było gdyby sterował 2-3 urządzeniami ( wł/wył) Im prostrza i mniej zawodna konstrukcja tym lepiej. Największym problemem tak Jaw sami twierdzicie, jest programowanie... Ale tym ktoś moze się zając. Mój chyba największy problem to płytka drukowana... Sam nie wytrawie.

Skomentuj

Czaruję...
          X