Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przedwzmacniacz od Aidy AWS 105

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przedwzmacniacz od Aidy AWS 105

Witam.
    Mam stary amplituner Unitry. Umieszczony w niej przedwzmacniacz przydałby mi sie do innej konstrukcji, lecz jest on na jednej płytce drukowanej wraz z końcówką mocy, a reczej tym co po niej zostało. Mogę chyba po porostu "wyciąć" kawałek z przedwzmacniaczem?? Czy pomógłby mi ktoś i pokazał mniej więcej gdzie to odciąć? Tzn domyślam się, gdzie to zrobić, lecz chce mieć pewność aby chociaż tego nie zmarnować co pozostało po poprzednim właścicielu.
    Pozdrawiam

Daj schemat, nikt wróżką nie jest. Po co ci preamp od takiego złomu? Pełno szumów i trzasków (już nie mówię o zużytych potencjometrach).

Skomentuj

Podałem schemat od AWS 103 ale jest ten sam. I ten preamp jest podłączony do 6 nóżki GML'a. Chodzi mo o te 2 układy.
      Załączone pliki
      Last edited by polonez caro; 28.02.2011, 16:33.

Skomentuj

nic na tym nie widac wrzuc z wieksza rozdzielczoscia

Skomentuj

http://wojskoladowe.wrzuta.pl/obraz/...aida_aws-103_1
          http://wojskoladowe.wrzuta.pl/obraz/...aida_aws-103_2

Skomentuj

Przy C439 i C440 (a mianowicie za). Ale nadal nie podałeś sensu stosowania tego szrotu

Skomentuj

Teoretycznie ma to służyc do marnej jakości wzmacniacza w garażu (żeby coś tam grało).

Skomentuj

Na jakiej końcówce? Bo może obyłoby się bez preampu tylko sam potencjometr. Puszczalbyś z mp3 czy komputera?

Skomentuj

Muza z MP3 a preamp tylko po to, żeby pobawić się trochę elektroniką. Wzmacniacz na scalaku TDA2822.

Skomentuj

Do MP3 to za dobry przedwzmacniacz a za słaby na hi-end :). Jak możesz to zmień stopień mocy na TDA1554 itp. aby było coś słychać, miałbyś niezniekształcone 15 W przy 14V zasilania i 4ohm obciążeniu. Na szumy zaradzisz wymieniając tranzystory na nowoczesne.

Skomentuj

Dziękuje za odpowiedzi ale pytanie jak to umiejętnie odciąć chodzi mi o płytkę tym gdzie ciąć?

Skomentuj

Przecież napisałem ci gdzie to odciąć. Z tych kondów wychodzi sygnał na końcówkę...

Skomentuj

Ooo.. Bardzo przepraszam, nie zauważyłem. Dziękuję za zainteresowanie tematem i uważam go za skończony.
                          Pozdrawiam.

Skomentuj

Czaruję...
                          X