Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audinst HUD-mx1 pod linuxem???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Audinst HUD-mx1 pod linuxem???

Używam linucha i ciężko byłoby mi przestawić się na windowsa, a sądząc po opiniach nie znajdę lepszego DAC w tej cenie (nawet DIY). Ma on dla mnie jeden ogromny feler mianowicie brak wejścia SPDIF lub optyka, więc zostaje USB. Mogę to przecierpieć, ale chcę się dowiedzieć, czy ktoś tego używał pod linuchem? znalazłem tylko jedną wzmiankę na cały internet, że powinno chulać, ale jak on będzie wykrywany? czy dalej będę miał możliwość sterowania głośnością przez standardowy mikser ALSY? Jest to dla mnie istotne, ponieważ mam pilota do kompa i steruje nim często głośnością. Wolę zapytać niż później płakać. No i potrzebuję mieć fakturę przy zakupie. Czy pomimo tego można zwrócić sprzęt w przeciągu 10 dni od daty zakupu przez internet w razie czego??? a moze ktoś mi poleci jakiś inny DAC diy w tej cenie???

jak wezmiesz f-vat to nie mozesz zwrocic towaru zakupionego przez internet
    bo nie dzialaja przepisy kodeksu cywilnego tylko handlowego

wiec kup, popros o paragon a jak bedzie wszystko ok odeslesz paragon i poprosisz o wystawienie faktury

reszty nie wiem
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ALSA operuje najczesciej poprzez modul usb-audio z takimi sprzetami
      sprawdz w dokumentacji ALSY czy uklad znajdujacy sie w DACu jest wspierany...jak nie jest wyszczegolniony
      to powinno pojsc przez domyslny mechanizm (tak bylo z np z moim wynalazkiem creative'a na usb dopoki ktos nie
      zaczal rozwijac dedykowanego modulu)
      zawsze mozna zaczarowac DACa .asoundrc poprzez softvol (czyli programowa zmiane glosnosci)

Skomentuj

mellowman w necie znalazłem info, że ten chip jest obsługiwany przez sterownik snd-usb-audio. Czy to oznacza, że mogę sterować głośnością poprzez mikser alsy bez żadnych kombinacji??? wypasem byłoby dla mnie jakby jeszcze można ją było przepuścić przez alsa-equal

Skomentuj

wyglada na to, ze nie bedzie problemu :)
          jakby co wal na priv po zakupie DACa...
          milego sluchania

Skomentuj

Z tym Audinstem jest akurat fajna sprawa, bo na dzien dobry ma juz dosc dobre opampy, ktore mozna tez latwo wymienic gdyz sa na podstawkach. Akurat za 600zl mozna miec pelna lampucere z obudowa, ktora powinna zagrac lepiej niz ten DAC. Jedynym mankamentem bedzie tylko brak wyjscia sluchawkowego ( o ile w ogole jest ono potrzebne )

Skomentuj

Czaruję...
            X