Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

filtr do suba .

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

filtr do suba .

witam.

mam problem od paru dni z filtrem dolnoprzepustowym do holtona 400 a dokładnie z regulacjami podkręła nie reaguja na nic co sie moze dziać ?

dodam ze wymieniłem tranzystor na taki sam bo urwal mi sie przez przypadek .

najlepiaj bylo by mi wymienić albo zrobic go jakoś .

pozdrawiam.

Witam.Na początek wrzuć schemat układu i może jakieś fotki ,bo tak z powietrza nikt ci nie pomoże.

Skomentuj

projektu nie posiadam bo ja go nie robilem a daje tylko takie zdiecie jutro dodam aktualne foty.

---------- Post dodany o 19:16 ---------- Poprzedni post o 19:13 ----------

Uploaded with ImageShack.us

Skomentuj

Sprawdziłeś czy ten Holton gra w ogóle. Może przyczyna nie leży w filtrze, ale w końcówce mocy.

Sprawdź napięcia za stabilizatorami i jak możesz to wymień wzmacniacze operacyjne.

Czy jesteś pewien, że wszystkie kabelki podłączasz prawidłowo?

Skomentuj

tak jestm pewny na 10000 % ze końcówka gra bo omijałem filtr i działa bez problemu

Skomentuj

A pozostałe wskazówki które napisałem?
            Zamieszczone przez kubus_GDS Zobacz posta
            wymieniłem tranzystor na taki sam bo urwal
            Jesteś pewien, że to tranzystor, nie stabilizator napięcia? Np LM7812 i LM7912?

Najlepiej jak sprawdzisz napięcia za stabilizatorami, wtedy można będzie je wykluczyć i wymienić op-ampy (czyli te kostki z 8 nóżkami - TL072 z tego co widzę na zdjęciu).

Skomentuj

Czaruję...
            X