Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z mikrofonem POMOCY:)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z mikrofonem POMOCY:)

Witam mam problem z mikrofonem, marki sony był zepsuty wymieniłem cała wkładke mikrofonową i teraz działa ale bardzo cicho i już nie wiem co może być przyczyną tego pomóżcie poradą co może być z tym mikrofonem

Co to za mikrofon?

Kable może źle polutowałeś do gniazda, lub za słabo i odleciał jakiś lut?

Skomentuj

kable wszystkie niby dobrze wszystko się trzyma mikrofon zwykły dynamiczny, czy może być tak że wkładka mikrofonowa musi być do danego mikrofonu ????
      poniżej wkładka, którą kupiłem

http://www.diodos.pl/1566_sprzet_est...fc043474f4f769

Skomentuj

Raczej to nie wina wkładki skoro jest nowa.
        Na jakim sprzęcie to sprawdzasz i na jakim masz okazję wypróbować? Może wina nie jest w mikrofonie a kablu, bądź mikserze/preampie?

Skomentuj

no własnie podpinam na innym przewodzie i to samo, sprawdzam na kompie, a gniazdo w kompie dobre na pewno bo podpinam inny mikrofon i działa bez zarzutu czary :/

Skomentuj

Wkładka ma niemal identyczne parametry jak tanie mikrofony SONY (czułość i impedancja), więc jak jest sprawna (a jest?) to przyczyny szukaj gdzie indziej, np.: w podłączeniu.
            Przy okazji tu masz przelicznik czułości mikrofonów

Skomentuj

jest nowa więc myślę, że powinna byc dobra, sprawdziłem przewody i wszystko inne i jest oki dziwi mnie jedno że jak wyciagne wkładke i " mówię do niej " z bardzo bliska lub zrobie z reki tunel to wtedy lepiej słychać i sam nie wiem co to moze być

Skomentuj

Zwiększasz ciśnienie robiąc tunel, więc to nic dziwnego.
                Jeżeli jesteś pewien, że dobrze podłączyłeś, kabelki i reszta jest ok, to tylko wkładka - być może wadliwa, przegrzałeś, uszkodziłeś mechanicznie....
                Zaocznie nikt Ci nie pomoże.

Skomentuj

Mikrofon dynamiczny w komputerze ma prawo być cichy -zależy od parametrów. Może ten drugi co podłączasz to pojemnościówka (elektret - taki mały)

Skomentuj

Pomyślał ktoś o zasilaniu phantomowym ?? Może ta wkładka działa własnie poprzez takowe zasilanie. Poczytaj dokładne parametry. Jesli będą ok to pozostaje przegrzanie ...

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                      Pomyślał ktoś o zasilaniu phantomowym ??
                      Tak ;] i nie ma to nic do rzeczy w tej sytuacji. To zwykła magnetoelektryczna wkładka do mikrofonu dynamicznego o impedancji 600Ohm i czułości -52dB, taka sama jak w tanich sonjaczach za 50zł, i powinna działać.
                      zniwiarz19 podaj jaki model mikrofonu SONY masz - najlepiej poszukaj parametrów wkładki, porównaj je z parametrami wkładki Monacora.
                      BTW zrób do tego zdjęcia, to Ci może ktoś pomoże...
                      Last edited by RpLand; 07.03.2011, 22:19.

Skomentuj

Od kiedy wkładki dynamiczne potrzebują zasilania phantom?

Skomentuj

To dlaczego mój Panasonic WM 61A nie działa prosto z karty tylko musi mieć preampa ??

Skomentuj

Panasonic WM 61A?
                            Spojrzałem w google i to wygląda jak wkładka pojemnościowa - elektret...

Skomentuj

Witam wszystko już wiem jak się okazało wkładka jest dobra i mikrofon działa tak jak należy tylko ten co podpinałem to faktycznie był pojemnościowy i dlatego na kompie działał tak jak należy a zwykłe dynamiczne na kompie wszystkie chodzą cicho :)

Skomentuj

Czaruję...
                              X