Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Programowanie pliota kodami IR

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Programowanie pliota kodami IR

Witam. Ostatnio kupiłem wzmacniacz Pioneera. Niestety nie zawierał pilota. I otóż mam tutaj takie pytanie: czy jest możliwość zaprogramowania pilota kodami IR? Czy są w ogóle gotowe piloty (w sensie złożone w całości), które można w ten sposób programować? Kody IR pilota dedykowanego znalazłem w necie. Przypominam, że nie chodzi mi o piloty uniwersalne, gdzie wstukuję trzycyfrową liczbę, która uaktywnia gotowy zestaw kodów. Chciałem się po prostu dowiedzieć czy są takie możliwości.

Pozdrawiam, wagnerosss

Tak są takowe.....

w moim przypadku niestety (Yamaha rx-v 592) cały sprzet obsługuje 2 kody na pilocie uniwersalnym .... jeden od głośności i kanały itp drugi opcje, ustawienia..... jest na Allegro koleś co się zwie multiremote. Dorabia piloty do konkretnych modeli nawet z takim samym ustawieniem przycisków jak oryginał. Sam kupowałem u niego pilota własnie do mojej yamahy. koszt 60zł jakoś wykonania świetna, jedyny zarzut to obudowa uniwersalna pilotowa (w ciemnosci nie wiadomo gdzie przód gdzie tył ale to tylko moje zboczenie....)

http://allegro.pl/pilot-zamienny-do-...479998634.html

Jego aukcja z moim pilotem (oryginał cieżko spotkac a jak jest to 140zł ;])

Sprawdź czy ma w aukcjach....a jak nie to napisz do niego

http://allegro.pl/listing.php/search...9044&country=1

Skomentuj

Wiem. Widziałem te aukcje i jest tam pilot do mojego wzmaka. Jednakże jest to pójście na łatwiznę. A ja chciałbym dowiedzieć się więcej coś o tych "programowalnych" pilotach.

Skomentuj

Piloty uniwersalne bo o nich mowa mają wtedy pełno przycisków a w ogóle nie używane..... wiem bo przerabiałem.... pilocik uniwersalny taki co ma dobrą bazę kodów kosztuje te 40zł ;] a ja bym wolał już dedykowany... :)

Skomentuj

Widzisz - właśnie mi nie chodzi o te uniwersalne (jaki pisałem w pierwszym poście), tylko te, które można dowolnie programować, czy prowadziać baze kodów IR. To są dwie różne rzeczy wg mnie. Chyba, że się mylę...

Skomentuj

Podaj jakiś model takiego programowalnego no chyba że CI chodzi o Logitech Harmony czy coś takiego :) którego samemu sobie konfigurujesz :) ale to cena.

http://allegro.pl/listing.php/search...category=63489

Ewentualnie piloty "uczące się" lub mające bazę danych kodów :) wpisujesz kod pod jakim opisane jest Twoje urządzenie :) i działa :)

Skomentuj

Dobra - inaczej to wytłumaczę. Piloty, które robi ten gość - multiremote, też muszą być jakoś programowane kodami IR (bo nie ma opcji, żeby były to przerobione piloty uniwersalne). I teraz pytanie skąd od bierze "środek", czyli elektronike, do tych pilotów (już nawet nie mowie o obudowach). Logitech jest po prostu dobrze rozreklamowanym pilotem uniwersalnym z kilkoma bajerami. Generalnie w większości funkcji nie wyróżnia się od innych pilotów. Opcja "uczenia się" daje możliwość zapisania częstotliowości jakie wysyła oryginalny pilot (i tutaj, żeby ta funkcja działała, jest potrzeby oryginalny pilot w ręku). Także dalej czekam na informacje, może ktoś z forumowiczów jeszcze się z czymś takim spotkał.

Skomentuj

Czaruję...
              X