Witam wszystkich,robię właśnie remont w pokoju i natrafiłem na pewien problem. Mianowicie chcę zamontować lampki nocne,do tego chciałem użyć ściemniacza żeby sobie regulować jasność światła.
Podłączyłem tak jak na załączonym do ściemniacza schemacie:

...podłączyłem to do zwykłej żarówki o mocy 25W. Działa,ale mam pytanie:
-czy ściemniacz może (powinien) brzęczeć? im mocniej podkręcam światło tym mocniej brzęczy,jest to denerwujące,nie wiedziałem że on będzie brzęczał,jak bym wiedział to bym nie kupił.
-następne pytanie to czy jak kupię droższy ściemniacz to nie będzie brzęczał?
-i kolejne,jak go podkręcam to w pewnych momentach przerywa,świeci raz mocniej raz słabiej lub świeci impulsywnie "w takt" tego brzęczenia.
Czy ten ściemniacz jest zepsuty czy ciulowej jakości? kupiłem go w Castoramie za 50zł,w sumie wybrałem najtańszy bo były też za 80zł.
Dziś sobota,chciałem zrobić ścian na gotowo ale to mi teraz blokuje.
Podłączyłem tak jak na załączonym do ściemniacza schemacie:

...podłączyłem to do zwykłej żarówki o mocy 25W. Działa,ale mam pytanie:
-czy ściemniacz może (powinien) brzęczeć? im mocniej podkręcam światło tym mocniej brzęczy,jest to denerwujące,nie wiedziałem że on będzie brzęczał,jak bym wiedział to bym nie kupił.
-następne pytanie to czy jak kupię droższy ściemniacz to nie będzie brzęczał?
-i kolejne,jak go podkręcam to w pewnych momentach przerywa,świeci raz mocniej raz słabiej lub świeci impulsywnie "w takt" tego brzęczenia.
Czy ten ściemniacz jest zepsuty czy ciulowej jakości? kupiłem go w Castoramie za 50zł,w sumie wybrałem najtańszy bo były też za 80zł.
Dziś sobota,chciałem zrobić ścian na gotowo ale to mi teraz blokuje.
Skomentuj