Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szukam schematu dobrego wzmaka (max. 50W) do woofera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Szukam schematu dobrego wzmaka (max. 50W) do woofera

To co w tytule - lutować potrafię, niejedno złożyłem ale mam problem ze znalezieniem pożądnego schematu wzmachola do woofera - robię pracę dyplomową : zestaw nagłośnieniowy z procesorem surround, 6 kanałów, odtwarzacz mp3, audio i chyba dvd jeszcze plus masa sterowników (spokojnie nie wybuchnie :] ) i brakuje tylko tego wzmachola. Opcjonalnie filtr aktywny zintegrowany ze wzmacholem ale nie wymagany.
    Z góry dzięki za pomoc.

Pozdro dla Wszystkich !!!

Polecam TDA7294 albo LM3886 dla niewymagających a raczej początkujących :).Lub też coś na tranzystorkach.....może na poczciwych KD502 ???

Skomentuj

TDA7294 lub ten LM bedzie w sam raz. Chyba nie warto przy takich mocach bawic sie w tranzystory bo projekt i tak juz jest dosc rozbudowany.

Skomentuj

Wszystko ładnie pięknie ale może jakieś sznurowadełko (link) ?? co do stwierdzenia o początkujących to dawno do takich nie należę - no może poza wyszukiwaniem odpowiednich urządzeń - neta mam od niedawna i nie mam jeszcze takiej wprawy. Praktycznie obojętne mi jest w jakiej formie wykonam końcówki - jedyne co jest dla mnie ważne to to aby pożądnie grały - ogranicza mnie tylko max. moc kanału --> 50W. Masa jest znacznie mocniejszych ale problem polega że nikt nie robi tych słabszych do zastosowań czysto domowych (i szkolnych - pomieszczenie jest stosunkowo małe).

Pozdro dla Wszystkich !!!
        P.S. Fajny sprzęt. Ja mam niestety gorszy będzie jakoś amplituner schneider 2x50W, wzmak unitra 2x15W, kompakt technics (Szef jeden wie ile ma lat) woofer 8W (taki z zestawu 5.1), dwie kolumienki unitra każda po 70W i dwie po 25W i kilka innych bajerów - wychodzi wieża półmetrowej wysokości - składaczek ale gra nieźle.

Skomentuj

najprostszy schemat montażowy dla tda 7294 (nie trzeba znać francuskiego):
          http://www.email-directory.net/ampli...ur/schemas.htm

Skomentuj

Wpisz w google lm3886.pdf i masz - voila!

Skomentuj

Czaruję...
            X