Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mostki RCA???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mostki RCA???

Mam małą zagwózdkę, bo we wzmacniaczu mam wyjście na equalizer i trzeba je zmostkować za pomocą RCA jeśli equalizera nie mam. No i najkrótszy kabulek RCA jaki udało mi się znaleźć ma 0,7m. Oryginalnie we wzmakach dają takie fajne mostki, które zajmują mało miejsca i takie coś chcę kupić. Najlepiej przyzwoitej jakości. Problem w tym, że za cholerę nie mogę znaleźć nic takiego w necie, nawet zdjęcia żeby pokazać o co mi chodzi - być może źle to nazywam czy co? Powiedzcie mi proszę gdzie tego szukać, jak się to nazywa, a może ktoś z was ma takie coś na zbyciu ???

A nie spina się tylko sygnałowych?

Skomentuj

http://allegro.pl/kabel-zworki-2xrca...501446023.html

Skomentuj

Zamieszczone przez RpLand Zobacz posta
        Nie rozumiem za bardzo o co chodzi, ale u mnie we wzmaku nie ma dźwięku jak nie zmostkuję wyjścia na equalizer. Piec marantz PM7000

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
        http://allegro.pl/kabel-zworki-2xrca...501446023.html
        Dokładnie o coś takiego mi chodzi, tylko OMG cena... Ponieważ nic tańszego nie znalazłem chyba zrobię sobie małe DIY w takim razie.

Skomentuj

Zamieszczone przez kremien Zobacz posta
          Dokładnie o coś takiego mi chodzi, tylko OMG cena... Ponieważ nic tańszego nie znalazłem chyba zrobię sobie małe DIY w takim razie.
          Najlepiej... Wtyki i kabel to 6-30zl kwestia tego co zrobisz, ja mam takie gotowe zworki chyba gdzieś(te takie oryginalne nie kable)

Skomentuj

Nie rozumiem za bardzo o co chodzi
            Chodzi o to, że równie dobrze możesz tam wstawić kawałek wygiętego gwoździa. Ekran/druga żyła jest niepotrzebna, bo połączenie mas masz już w środku wzmacniacza.

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
              Chodzi o to, że równie dobrze możesz tam wstawić kawałek wygiętego gwoździa. Ekran/druga żyła jest niepotrzebna, bo połączenie mas masz już w środku wzmacniacza.
              to prawda

ale zrób jak csbiczek mówi
              kawałek kabla i 4 wtyki rca
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

spoko dzięki za poradę zrobię sobie ładne mostki DIY. Temacik można zamknąć i zaśmietnikować.

Skomentuj

tylko lutuj żyłę wewnętrzną reszta i tak jest połączona
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez RpLand Zobacz posta
                    Nie rozumiem za bardzo o co chodzi
                    Dokładnie o to :)
                    Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    tylko lutuj żyłę wewnętrzną reszta i tak jest połączona
                    Fabrycznie często wpięty jest wygięty w U goły drut fi 3,2mm i nic więcej. Pod warunkiem oczywiście, że IN i OUT są obok siebie.

Skomentuj

trzeba sie dobrze wpatrzeć :) no chyba że tutaj.... ---> http://obrazki.elektroda.net/74_1153830304.jpg
                      Last edited by ploter; 22.03.2011, 23:13.

Skomentuj

Widziałem gdzieś takie ładne mostki zalane plastikiem i elegancko to wyglądało i o takie coś mi właśnie chodziło. A jeśli chodzi o drut to ciężko znaleźć miedziany o średnicy 3mm. Dlatego muszą być wtyki RCA i w moim przypadku będzie to DIY

Skomentuj

Czaruję...
                        X