Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z mocą wzmaka !! HELP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

problem z mocą wzmaka !! HELP

mam wzmacniacz AUDIO TON. pochodzi od starej wieżyczki Problem w tym że niemam pojęcia gdzie może byc napisane ile ma mocy. z tyłu pisze tylko 50 Hz i nic więcej jest to wzmak stereo Proszę o pomoc gdzie moze byc podana moc wzmachola. czy może to pisac na końcówkach mocy ?? HELP

Wyjście otworzyć zobaczyć co tam siedzi.Zmieżyć napięcie zasilania napisać coś o trafie i zasilaczu...... wielkości radiatora itd.

P.s pytanie jest bez sęsu..... równie dobrze mogłeś zapytać:

Mam auto....niewiecie z ilu one sie śrób składa ??.

Skomentuj

zmierz napięcie wyjściow e na trafo to wtedy będzie można pogadać...

Skomentuj

Ewentualnie jak by ci się udało zmierzyć miarką i policzyć przekrój rdzenia transormatora( chodzi o tę część na które są nawinięte cewki), bo od tego zależy jego moc, w EI przypada około 10 watt na 1 cm2, wynik dzielisz przez 2 odejmujesz z 10% i masz moc maksymalną 1 kanału. Oczywiście będzie to wynik bardzo mało precyzyjny ale pozwoli ći sie w przybliżeniu zorjentować

Skomentuj

Albo gdy mam ypodana moc pobierana z sieci moc/2(ilosc kanalow[sekcji wzmacniajacych] - 40%mocy/2( w zaleznosci od klasy wzmacniacza % moga sie wachac) srednio mozna przyjac 40

Skomentuj

ALTON, nie tak :) Pytanie brzmiałoby "Mam auto, jak szybko jeżdzi?"
            A po co ci wiedzieć ile ma wat?
            Ja jak składam wzmacniacza to moc jest ostatnią rzeczą na jakiem mi zalezy. Zreszta składam je z takich elementów któe dają przybliżone pojęcie o mocy jaką bedzie dysponował wzmacniacz.

Skomentuj

no tak ale on ma kupną wieżyczkę i nie wie ile ma watów tam w środku. jak sie okaże ze duzo to ją zostawi, a jak sie okaże że mało to zada następne pytanie jak podnieść moc wieżyczki, bo się będą koedzy śmiali że wieżyczka "słabo daje".

sorry za ten tekst, ale takie jest moje zdnie. jak sprzęt gra dobrze to poco wiedzieć ile ma wat?

Skomentuj

Jak sie nie wie ile wat ma posiadany sprzet to jak sie pochwalic nim kolega?

Skomentuj

Nalezy powiedzieć że ma on prawdziwe XXX WAT a wieże kolegów mają Moc POMPO podana albo wymyślić jakiś odwet...

sugeruję sprawdzić watomierzem...Genialne i proste rozwiązanie. Widziałem któregos razu na allegro taki do 100W za 30zł chyba

Skomentuj

no cóż zamiast watomierza można sie posłużyć również multimetrem. tylko jak to zmierzyć aby wyszło więcej watów niż koledzy mają? :))))

Skomentuj

Czaruję...
                    X