Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

POTENCJOMETR

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

POTENCJOMETR

Znacie moze adresy stron w polsce gdzie mozna kupic potencjometr np 4 kanalowy?? Nie interesuja mnie rozwiazania elektroniczne ani jakies procesory bo z tym nie problem. Ma to byc klasyczny potencjometr.

hm, kupujesz 2 potencjometry stereo, robisz przekladnie - a wlasciwie to potrzebujesz 4 zebatek, i jedna osia steresujesz 2 potencjometry :) Rozwiazanie tanie, proste...ale nie wiem czy skuteczne, nie probowalem

Skomentuj

Mnie interesuje gotowe rozwiazanie

Skomentuj

jedyne co widziałem to potencjometry do druku, które można zainstalować jeden za drugim a oś przepuscić przez wszystkie. w ten sposób można lączyć większą ilość potków. jak znajde to zrobie fotke i pokaże.

Skomentuj

Trzeba szukac w asortymencie sprzetu samochodowego. Ale to niestety problem.
          W amplitunerach wielokanalowych dawniej byly wykorzystywane specjalne potencjometry 6-cio kanalowe! Taraz ilosc kanalow wzrosla i lepszym rozwiazaniem sa potencjometry elektroniczne w zasadzie niezniszczalne. Cierpia na tym elektronicy amatorzy. Niestety, specjalizacja.

Skomentuj

Alps przecierż sprzedaje segmenty do potencjometrów ...możesz ich sobie nawet 20 kupić tylko że do tego musisz kupić oś i śróbki :)

Skomentuj

I wlasnie o cos takiego mi chodzi. Ale nie zmienia to faktu ze nikt nie podal jakiegos sklepu.
              pozdro

Skomentuj

Czaruję...
              X