Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Panel subwooferowy proson 300W

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panel subwooferowy proson 300W

Witam wszystkich jestem tu nowy na forum ale myśle ze sie dogadamy
    Wiec tak mam mały problem zakupiłem panel od użytkownika z forum panele pewnie dobrze znane prosony 300Watowe.
    Co sie okazało panel ma usmażone niektóre elementy możliwe ze to nie same elementy bo kondy nie wyglądają na spuchnięte ale płytka jest czarna w niektórych miejscach chodzi mi dokładniej o C5 Q8 Q9 Q5 i do tego C2 R1 R2 Jak go troszkę podkreciłem głosnik dostał mocy to można było poczuć zapach spalenizny"Starej elektroniki" możliwe ze sie dopiero zaczął wygrzewać i stad taki swąd w dodatku panel jest polepiony klejem na gorąco.
    I niech mi ktoś powie co z tym fantem zrobić zostawić tak jak jest czy wymienić te dosłownie kilka elementów?
    Mogę wrzucić fotki tego panelu jeśli będą przydatne.

Wrzucaj foty a nie gadasz:P

Skomentuj

Sorry za jakość zdjeć ale strasznie trudno sie tam dostać,jeszcze dzis bede lutował kable do końcówki wiec musze sciagnać trafo i dodam lepsze zdjecia a narazie udalo mi sie sfotografować jedynie tyle,Dodam ze wzmaczniacz już nie smierdzi a smierdział klej który sie topił bo jakiś niechluj polepił cała płytke klejem na goraco:w00t:
      http://img3.imageshack.us/i/dsc1197e.jpg/
      http://img820.imageshack.us/i/dsc1199tj.jpg/

Last edited by lklukasz; 27.04.2011, 20:56.

Skomentuj

Jest juz caly dluuuugi temat o tych panelach. Glownie to palilo sie w nich trafo i to ono najbardziej smierdzi. Kilka innych elementow tez sie grzeje jak piekarnik ale to juz mniejszy problem. Jak panel dziala to go uzywaj do czasu az trafo spali sie do konca

Skomentuj

Tak predko mu odejść nie dam:)Tak czytałem i wiem ze polecałes zeby w r3 zastosowac 47k 0,25W tak też chce zrobić tylko zasanawiam sie dlaczego Ta r3 jest połaczona z R1 wytlumaczy mi ktoś to

Skomentuj

Polecam do tego panela dorobić włącznik prądu na pierwotnym ,bo zostawianie tego modelu na podtrzymaniu
            jest nieopłacalne i NIEBEZPIECZNE.

Skomentuj

Czaruję...
            X