Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer Yamaha yst sw215 Automatyczne wyłączanie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer Yamaha yst sw215 Automatyczne wyłączanie

Witam zakupiłem subwoofer yamaha yst sw 215 i mam nie zrozumiały problem, podłączony jest poprzez kabel chyba rca (pojedyńcza cińcza) z amplifajera pre out do subwoofer, mój problem polega na tym, że jak mam ustawniony przełącznik w subwooferze na automatyczne wyłączanie i włączanie, to jak mam powiedzmy w skali od 0 do 100 amplifajer na 50 do subwoofer dziala ok ale jak zejde poniżej 24 to po 7 minutach przełączy się w tryb czuwania tak jagby sygnału nie dostawał, a wiem że dostaje bo wciąż go było słychać. nawet jak oglądam film i nie był żaden dzwięk wysłany na subwoofer przez 7 minut to potrafi się przełączyć w stan czuwania. Ma też opcje że manualnie moge go włączyć wyłączyć ale chciałbym się dowiedzieć czemu tak dziwnie się zachowuje pragne powiedzieć, że miałem wcześniej subwoofer i nigdy się tak nie zachowywał wyłączał się dopiero jak już całkowicie sygnał do niego nie dochodził a nie jak poniżej jakiegoś limitu zejdzie to się wyłącza.
    Bardzo Proszę o pomoc i z góry dziekuje za odp

Cześć,
    Muszę Cię zmartwić, w moim subie Yamahy YST SW 205 było identycznie jak u Ciebie. Musisz słuchać na ampli głośniej albo wł/wył manualnie.
    Pozdrawiam

Skomentuj

ja bym dobrał sie do wnętrza i spróbował zmienić wartość rezystoró pewnie w jakimś dzielniku.... aby zmienić czułość tego automatu

Skomentuj

To naprawde mnie nie pocieszyłeś to że słuchać głośniej to nie ma problemu ale najgorsze jest to że podczas filmu jak jest dłużej nie używany to się wyłącza. A jak zmienić taką czułość rezystorów czy wymienić rezystor mógł byś bardziej opisać jak to zrobić

Skomentuj

Albo podkrec maksymalnie volume w subwooferze i zmniejsz w ampli

Skomentuj

w ten sposób nic sie nie zmienia jak zrbie na odwrót tzn. podkręce ampli na maxa a przykręce w subooferze to jest lepiej ale wciąż potrafi na filmach uśpić się

Skomentuj

Tak jak pisałem wcześniej, normalnymi ustawieniami nic nie zrobisz. Ten typ tak ma i koniec. Może jescze (jak wczesniej pisano) w eletronice pogrzeb jak Ci to przeszkadza. Jak masz przedni panel z włacznikiem to żaden przecież wstyd wstać i wł/wył manualnie :)

Skomentuj

Czaruję...
              X