Witam. Mój kolega poprosił mnie abym zajął (narazie rozeznał się w temacie) się budową jakiegoś wzmacniaczyku gitarowego LAMPOWEGO 3-5W. Co polecacie ? Fajnie gdyby był 2 kanałowy: CLEAN i DRIVE ale nie jest to konieczne :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Lampowy wzmacniacz gitarowy 3 - 5W
Collapse
X
-
Nie wiem jak będzie ten wynalazek z audiotonu brzmiał, ale ma kanał clean oraz różne dwa wejścia o różnych wzmocnieniach. U mnie to zagra z paczką Vermona na RFT L3401. Akurat trafko TG5 mam, muszę tylko trochę poprzerabiać PCB pod elementy, które mam.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postaTylko, że to Fenderowe brzmienie i raczej mało "szatana" znaczy gainu się z tego ukręci - no ale co kto potrzebuje :)
Jak to:
http://www.shine7.com/audio/12ax7_pre.htm
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sloik255 Zobacz postaA jakby na wejściu dać przedwzmacniacz (też na lampie) w celu większego wysterowania dalszych stopni powinno się jakoś udać?
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaJakie pcb masz? Sam tworzyłeś pod projekt audiotonu?
jeśli to pytanie do mnie to jeszcze nie usiadłem do tego, chwilowo nie mam czasu, ale generalnie wiem, że będę robił inny zasilacz bo mam sporo innych kondów i sprawdzony pod nie projekt.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postajeśli to pytanie do mnie to jeszcze nie usiadłem do tego, chwilowo nie mam czasu, ale generalnie wiem, że będę robił inny zasilacz bo mam sporo innych kondów i sprawdzony pod nie projekt.
Skomentuj
-
Byłem u znajomego dziś i po wspomnieniu o małym gitarowcu otrzymałem pcb do tego projektu:
http://sklep.avt.pl/photo/_pdf/AVT27...7274347eea5f61
Także za tydzień, dwa siadam do tego i zobaczymy... :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaZgadza się. Muszę tylko wytrawić sobie pcb do potków, bo nie mam.. :/
Ja biorę się za SOLDANO ATOMIC 5W :) pora robić płytkę i kupować elementy :)
Skomentuj
Skomentuj