Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lampowy wzmacniacz gitarowy 3 - 5W

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Lampowy wzmacniacz gitarowy 3 - 5W

Witam. Mój kolega poprosił mnie abym zajął (narazie rozeznał się w temacie) się budową jakiegoś wzmacniaczyku gitarowego LAMPOWEGO 3-5W. Co polecacie ? Fajnie gdyby był 2 kanałowy: CLEAN i DRIVE ale nie jest to konieczne :)

Ja miałem się brać za Soldano Atomic 5W - mam już trafa, lampy, większość elementów, zrobione płytki ....ale nie mam czasu :p
    Do tego jeszcze musiałbym zrobić chassis i obudowę i kupić Legend v12 żeby to miało sens.
    Jak udźwiękowię auto, to wezmę się za zaległe projekty, więc i pewnie za lampowca.

Skomentuj

http://audioton.republika.pl/gitarowiec.html

niedlugo bede takiego robil
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Tylko, że to Fenderowe brzmienie i raczej mało "szatana" znaczy gainu się z tego ukręci - no ale co kto potrzebuje :)

Skomentuj

Bardzo dobry temat do dyskusji. Sam mam znajomemu ze śmieciowych części zbudować coś na EL84 w końcówce i zastanawia mnie ciągle co... Na triodzie na razie się o to nie pytam, bo jeszcze walczę ze swoim lampiakiem stereo i pomiarami tam :)

Skomentuj

Nie wiem jak będzie ten wynalazek z audiotonu brzmiał, ale ma kanał clean oraz różne dwa wejścia o różnych wzmocnieniach. U mnie to zagra z paczką Vermona na RFT L3401. Akurat trafko TG5 mam, muszę tylko trochę poprzerabiać PCB pod elementy, które mam.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
              Tylko, że to Fenderowe brzmienie i raczej mało "szatana" znaczy gainu się z tego ukręci - no ale co kto potrzebuje :)
              A jakby na wejściu dać przedwzmacniacz (też na lampie) w celu większego wysterowania dalszych stopni powinno się jakoś udać?
              Jak to:
              http://www.shine7.com/audio/12ax7_pre.htm

Skomentuj

Jakie pcb masz? Sam tworzyłeś pod projekt audiotonu?

Skomentuj

Zamieszczone przez sloik255 Zobacz posta
                  A jakby na wejściu dać przedwzmacniacz (też na lampie) w celu większego wysterowania dalszych stopni powinno się jakoś udać?
                  przecież tam jest przedwzmacniacz

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                  Jakie pcb masz? Sam tworzyłeś pod projekt audiotonu?

jeśli to pytanie do mnie to jeszcze nie usiadłem do tego, chwilowo nie mam czasu, ale generalnie wiem, że będę robił inny zasilacz bo mam sporo innych kondów i sprawdzony pod nie projekt.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                    jeśli to pytanie do mnie to jeszcze nie usiadłem do tego, chwilowo nie mam czasu, ale generalnie wiem, że będę robił inny zasilacz bo mam sporo innych kondów i sprawdzony pod nie projekt.
                    Tak do CIebie:) To daj znać jak coś będziesz dłubał i pochwal się modyfikacjami.

Skomentuj

Ja chyba poczynię SOLDANO ATOMIC 5W. Projekt: tutaj. Porozmawiam jeszcze z pewnym twórcą co i jak. Mam nadzieję, że w wakacje się pochwale jak to wyszło :)

Skomentuj

Byłem u znajomego dziś i po wspomnieniu o małym gitarowcu otrzymałem pcb do tego projektu:
                        http://sklep.avt.pl/photo/_pdf/AVT27...7274347eea5f61
                        Także za tydzień, dwa siadam do tego i zobaczymy... :)

Skomentuj

Z tego co widzę to jest projekt z audiotonu, więc zrobimy praktycznie to samo :)

Skomentuj

Zgadza się. Muszę tylko wytrawić sobie pcb do potków, bo nie mam.. :/

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                              Zgadza się. Muszę tylko wytrawić sobie pcb do potków, bo nie mam.. :/
                              Jak Luszti to pisał: http://audioton.republika.pl/gitarowiec.html - tutaj masz PCB i opis :)

Ja biorę się za SOLDANO ATOMIC 5W :) pora robić płytkę i kupować elementy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Sewes Zobacz posta
                                tutaj masz PCB i opis
                                Wiem o tym doskonale

Skomentuj

Czaruję...
                                X