Próbuje zrobić wzmacniacz na w/w kostce TOSHIBY - TA8221H
Ale chyba za zielony jakiś jestem...
Schemat:
TA8221AH.jpg więcej tu: Datasheet
A więc mam kilka pytań:
1. Gdzie jest out speaker ? (bo mnie się wydaje że na tym schemacie RL to "głośnik" ale coś mi tu nie gra gdyż przecież minus powiedzmy przetwornika (czy tam kolumny....) nie powinien iść do masy ?
2. Co oznacza; a raczej czym jest TAB?
3. Żeby uruchomić układ muszę podać (i dodatkowo nie przekroczyć) 3V na Stand-By (pin 4) ? inaczej się nie uruchomi ? czy mogę dołączyć ten pin do + z zasilacza czyli 12-18V (piny 9,10,17) ?
4. Jakiej mocy powinny/mogą być rezystory na wyjściu (te 2R2) ?
5. Czy kondy c5 i c6 mogę dać większej wartości ? (c5 podejrzewam że raczej tak, ale c6 mogę dać 0,1uf = 100,000pF ?? [takie mam WIMY]
I to chyba by było wszystko
z góry dziękuje za poświęcenie uwagi i odpowiedzi.
Ale chyba za zielony jakiś jestem...
Schemat:
TA8221AH.jpg więcej tu: Datasheet
A więc mam kilka pytań:
1. Gdzie jest out speaker ? (bo mnie się wydaje że na tym schemacie RL to "głośnik" ale coś mi tu nie gra gdyż przecież minus powiedzmy przetwornika (czy tam kolumny....) nie powinien iść do masy ?
2. Co oznacza; a raczej czym jest TAB?
3. Żeby uruchomić układ muszę podać (i dodatkowo nie przekroczyć) 3V na Stand-By (pin 4) ? inaczej się nie uruchomi ? czy mogę dołączyć ten pin do + z zasilacza czyli 12-18V (piny 9,10,17) ?
4. Jakiej mocy powinny/mogą być rezystory na wyjściu (te 2R2) ?
5. Czy kondy c5 i c6 mogę dać większej wartości ? (c5 podejrzewam że raczej tak, ale c6 mogę dać 0,1uf = 100,000pF ?? [takie mam WIMY]
I to chyba by było wszystko

z góry dziękuje za poświęcenie uwagi i odpowiedzi.
Skomentuj