Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Początkujący, amator, wzmacniacz.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Początkujący, amator, wzmacniacz.

Witam! chyba mój pierwszy temat więc wszystkim "Hołk"

Więc chciałbym zacząć tym że nie znam się jako tako na wzmacniaczach cos tam kumam ale za mało, jestem na 2 roku mechatroniki w technikum, więc znam się trochu na elementach elektronicznych.
    I dochodzą pytania:

Jaki prosty wzmacniacz wybrać na początek? ( wiem że jest duży wybór, te wszystkie tda, mosfety, uniampy itp, ale zdania są podzielone na temat jakości i wytrzymałości konstrukcji)

Proszę sobie darować jakieś komentarze typu "poszukaj" jeżeli nie chcesz pisać nie pisz, szukałem nie jednokrotnie ale jednak nie doszukałem się, jednocześnie proszę o wyrozumiałość, mi najlepiej tłumaczyć łopatologicznie ;p

Na początek możesz wziąć jakieś gotowe kity.
    Ja na początek TDA7294 wziąłem na warsztat.
    Last edited by Hermes; 15.05.2011, 00:06.
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

planowałem coś na początku bez płytki, zapomniałem dopisać że robiłem już przedwzmacniacz na bc, ale lipny był

Skomentuj

Czemu bez płytki
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

bo musiał bym kupic wytrawiacz a poza tym nie mam pod nosem sklepu z osprzętem elektrycznym

Skomentuj

W kicie masz już płytke
            Poszukaj sobie coś tu: http://sklep.avt.pl/c/pl/38_481/1/1/...cze+audio.html
            marcinsywala.pl

Skomentuj

hermes mistrzu
              dobra teraz mam pytanie spodobał mi się jeden i co powiesz na jego temat :
              http://sklep.avt.pl/p/pl/490458/wzma...o+montazu.html
              ale on nie byłby słabiutki, i czy nie dało by jakoś do niego regulatora barwy doczepić?

Skomentuj

Jasne że sie da. Na linię sygnału, przed końcówkę mocy podłączasz barwę, np. Irkową: http://www.fratu.pl/irek/?regulacja-barwy,48
                marcinsywala.pl

Skomentuj

spodobała mi się stronka ale co wysłałem to jest wzmak o słabej mocy wyjściowej i musiał bym do niego jakies trafo skombinować czy coś.

Uzupełnię moją początkową notke o to że chciałbym aby wzmacniacz miał ładna barwę, co najmniej 2 kanały regulacje głośności, i miał sporą moc

tego jest za dużo tam gdybyś znalazł troche czasu i mógłbyś wybrać coś dla mnie z tamtej stronki do samodzielnego montażu, było by świetnie, ja coś kupie i znowu bd zjeb...

Skomentuj

Spytaj się jaromasa (z tego forum), czy ma jeszcze kit LM4780.

Skomentuj

Czaruję...
                    X