Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mikser 5.1 ->4kanały

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mikser 5.1 ->4kanały

pytanko, czy ktoś z Was coś takiego robił?
    łazi mi po głowie zmontowanie prostego miksera, tak, aby uzyskać kat zwany tryb PHANTOM + przekierowanie LFE

wmiksować sygnały z kanałów centralnego i LFE do przednich głośników, podpiąć to do dużych kolumn (nie będzie wymagało subwoofera, powiedzmy że wzmacniacz 100W da rade, i tak nigdy nie słucham na cały regulator)
    a kanały surround zostaną tak jak są

jakieś sugestie oprócz zrobienia tego po prostu na 6 rezystorach :) ??

? A po co to :???:

Skomentuj

kino domowe 4 kanałowe, bez głośnika centralnego i bez subwoofera

Skomentuj

a co to za glupota?
        nie lepiej poprostu wylaczyc w amplitunerze glosnik centralny?
        wtedy sygnal sam zostanie przekierowany

Skomentuj

jak sie ma amplituner
          powiedzmy ze zmontowalem tyle wzmacniaczy, ze moge sobie to dowolnie popodlaczac
          amplitunery maja wlasnie tak zwany tryb phantom, gdzie wylaczenie censtralnego powoduje miksowanie kanalow
          tak samo z przekierowaniem LFE - ustawiasz sobie "duze glosniki" i leci do nich

a druga opcja - chce w najblizszej przyszlosci zmontowac wzmacniacz do kina domowego, ale to bedzie osobny watek

Skomentuj

Napisz konkretnie i zrozumiale o co chodzi inaczej kosz.

Skomentuj

skoro brak amplitunera to skad sygnal? z kompa? jak tak to tam tez odpowiednie funkcje znajdziesz

Skomentuj

z odtwarzacza HD, bez możliwości wyboru konfiguracji kolumn, albo 6 albo stereo,
                a mnie interesuje 4 - 2x przod + 2x tyl

kolego moderatorze raven - co niezrozumiałego jest w pierwszej wiadomości??

Skomentuj

To juz chyba lepiej dorobic wzmaki i glosniki. Kino na 4.0 to troche kicha z miksowanym glosem. Mi osobiscie lepiej slucha sie oryginalnego 5.1

Skomentuj

no wlasnie sa 2 obozy z centralnym i bez
                    powiem tak, ja sobie dotychczas miksowałem w kompie wszystko do stereo i dawało radę, dialogi wychodziły "z telewizora"
                    przerzucilem sie na odtwarzacz sprzetowy i mozliwosc dowolnej konfiguracji sie skonczyla... albo stereo albo 6 kanalow
                    nic, jutro sobie stestuje swoj pomysl

Skomentuj

Zamieszczone przez suszi Zobacz posta
                      no wlasnie sa 2 obozy z centralnym i bez
                      ale tylko jeden jest poprawny...
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez suszi Zobacz posta
                        z odtwarzacza HD, bez możliwości wyboru konfiguracji kolumn, albo 6 albo stereo, a mnie interesuje 4 - 2x przod + 2x tyl kolego moderatorze raven - co niezrozumiałego jest w pierwszej wiadomości??
                        Teraz dopiero jest :)

Skomentuj

Najprościej na komputerze przygotowywać (przerabiać) filmy żeby z centrala szedl do frontów i tyle

Skomentuj

Czaruję...
                          X