Proponuje sprawdzić model skoro masz go pod ręka i użyć google. Tak poza tym proponuje zmienić ton.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Uszkodzona zębatka selectora Pioneer A450R
Collapse
X
-
Zamieszczone przez spine Zobacz postajak taki bystry jesteś to powiedz gdzie mogę go zamówić
sprzęt ma swoje lata i części brak
ewentualnie diy kawałek plastiku, pilniczek i jazda:)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gi Zobacz postaProponuje sprawdzić model skoro masz go pod ręka i użyć google. Tak poza tym proponuje zmienić ton.
Google nic nie wskazują, jak bym coś wskazały to by nie było tematu na forum diyaudio.
Ton odpowiedzi jest adekwatny do Twoich wpisów.
Udzielasz się na forum a nic nie wniosłeś i nie trzymasz się tematyki prośby.
Wyraźnie napisałem że szukam zamiennika (szukam zamiennika ponieważ oryginału już nie dostane) a ty każesz mi szukać w google czegoś czego już nie produkują, używki tez nie chce montować bo te selektory słyną ze swojej awaryjności dlatego chcę zamontować zwykły manualny - bez "silniczka".Last edited by spine; 03.11.2015, 10:55.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez spine Zobacz postaproponuje przeczytać temat w którym jest napisane jaki to model.
Google nic nie wskazują, jak bym coś wskazały to by nie było tematu na forum diyaudio.
Ton odpowiedzi jest adekwatny do Twoich wpisów.
Udzielasz się na forum a nic nie wniosłeś i nie trzymasz się tematyki prośby.
Wyraźnie napisałem że szukam zamiennika (szukam zamiennika ponieważ oryginału już nie dostane) a ty każesz mi szukać w google czegoś czego już nie produkują, używki tez nie chce montować bo te selektory słyną ze swojej awaryjności dlatego chcę zamontować zwykły manualny - bez "silniczka".
W pierwszej oraz piątej wypowiedzi w temacie masz odpowiedz gdzie szukać takiego samego i nawet ile kosztuje wymiana.
Wskaż też proszę gdzie w temacie jest podany model tego przełącznika obrotowego.
Wybacz również, że nie przejmę się opinią roszczeniowego nooba z 4 postami odnośnie tego czy jestem pomocny na forum czy nie (szczególnie, że dostałeś ode mnie i od innych możliwe rozwiązanie problemu kosztem 1.5zł za zębatkę gdybyś tylko dopasował/zrobił sobie odpowiednią).
Z takim tonem możesz wyskakiwać co najwyżej jak zapłacisz komuś za usługę i to również tylko pod warunkiem, że trafisz na kogoś tolerancyjnego bo inaczej wystawi cię za drzwi razem z tym twoim szrotem.Last edited by gi; 03.11.2015, 11:12.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Artmag Zobacz postaJest to ASD1017 według serwisówki.Zamieszczone przez Artmag Zobacz postaA to przykładowy link do ryginału
http://m.donberg.fr/catalogue/compos.../piac_161.html
Skomentuj
-
Czyli jednak produkują i google podaje gdzie kupić na pierwszej pozycji? ;-)
Nawet w PL się da:
https://north.pl/karta/asd1017-przel...3-TT-0378.htmlLast edited by gi; 04.11.2015, 12:08.
Skomentuj
-
witam wszystkich.
widzę że lata mijają a problem nie rozwiązany. Postanowiłem się wtrącić, bo miałem ten sam problem.
Proponuję poszukać np. na Allegro uszkodzonego wzmaka ,nie koniecznie ten sam model, różne typy w tamtym okresie były budowane w oparciu o taki sam przełącznik. Potem skontaktować się ze sprzedawcą i zaproponować jakąś kwotę za ten element, skoro sprzedaje jako uszkodzony to nikt nie powinien mieć pretensji że czegoś wewnątrz brakuje.
Napisałem to bo sam tak zrobiłem, cały wzmacniacz kosztował 50, zaproponowałem za zębatkę i jedną stopkę 50zł z przesyłką i gość się zgodził. Zębatka idealna i nawet elastyczna, nie pokruszyła się jak ją przypadkiem nacisnąłem. Jak dla mnie 5 dych to niezbyt wygórowana suma.
Pozdrawiam
Skomentuj
Skomentuj