Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

przejściówka dla 2 pojedynczych OPA SOIC na DIP8

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

przejściówka dla 2 pojedynczych OPA SOIC na DIP8

Czy ktoś jest chętny na takie przejściówki? po prostu potrzebuję dosłownie jedną/dwie, a może ktoś z was piszę się na spółę, albo na trzech/czterech?
    http://cgi.ebay.pl/10pcs-Dual-SOIC-D...-/230570372702

Szukam zestawu 2xOPA827 SOIC i przejściówka DUAL SOIC - DIP8. Najtańsza oferta jaką znalazłem to 2x18zł za OPA827 w phuelektronik.pl i płytki z aukcji powyżej. Może zna ktoś z was sklep, gdzie w detalu kupię taniej ten zestawik???

na as napisz, tam widywałem takie cudeńka...

Skomentuj

Pamietaj, ze bedziesz jeszcze potrzebowal nozek do tych plytek :p ( albo z osobnej aukcji, albo z Polski ).
      BTW: dlaczego sie zdecydowales na tego opka i gdzie chcesz go dac ?

Skomentuj

Zamieszczone przez kremien Zobacz posta
        phuelektronik.pl
        Dzięki wielkie za namiar.

Jak będziesz zamawiać to wezmę 2 sztuki tych przejściówek. Na allegro nie ma ? Kiedyś widziałem.

---------- Post dodany o 23:15 ---------- Poprzedni post o 22:55 ----------

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
        No właśnie ? Bo może lepszym wyborem okaże się opa211 a on już na wersje dual OPA2211 i problem przejściówki się rozwiąże :)

Skomentuj

http://allegro.pl/adapter-so8-dip8-d...636953955.html
          http://allegro.pl/adapter-so8-dip8-d...637781630.html
          http://allegro.pl/adapter-so8-dip8-w...637781692.html

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
            A zauważyłeś, że te są pojedyncze a kolega kremien potrzebuje przejściówkę 2*so8 -> dip8?
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Pamietaj, ze bedziesz jeszcze potrzebowal nozek do tych plytek ( albo z osobnej aukcji, albo z Polski ).
              tak tak nóżki to żaden problem w moich okolicach dostępne za 1zł gorzej z płytkami

Wiesz moje pojęcie i doświadczenie z opkami jest żadne, a chcę "upgrejdnąć" mojego DACa audinst HUD-MX1 zainspirowany tą stronką:
              http://www.head-fi.org/forum/thread/...5#post_7198272
              co prawda gościu tam posunął się o krok dalej, ale najpierw chcę spróbować wymiany samego opampa na 827, bo ludzie mówią że dobrze brzmi. Koszt jest w sumie niewielki, więc czemu by nie spróbować?
              Przeczytałem też takie opinie, że jeden opamp może się bardzo dobrze sprawdzać w jednym DACu, a w innym będzie brzmiał beznadziejnie. D;atego raczej zatrzymam się przy tym, co ludzie mówią, że się sprawdza. Chyba, że macie swoje doświadczenia to chętnie porozmawiam na ten temat

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
              Jak będziesz zamawiać to wezmę 2 sztuki tych przejściówek. Na allegro nie ma ? Kiedyś widziałem.

Nie ma na allegro podwójnych niestety. Są tylko 2xDIP na DIP8. Jutro napiszę do ciebie na PW bo nie mam już czasu dzisiaj niestety

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
              Bo może lepszym wyborem okaże się opa211 a on już na wersje dual OPA2211 i problem przejściówki się rozwiąże
              myślisz, że opa211 będzie lepszym wyborem do audinsta HUD-MX1?? masz z tym jakieś doświadczenia??

Skomentuj

Musisz troche przetrzepac tematow zwiazanych z opkami szczegolnie z for diyaudio.com czy head-fi . Ja 3 tygodnie szukalem idealnego opka do lampucery i znalazlem ( tak bynajmniej mysle ). Opka musisz dostosowac tez do kolumn jakie masz. W stopniu wyjsciowym taki opek potrafi niezle zmienic barwe dzwieku. Z tego co pamietam 827 byl ciemnym opkiem wiec jak masz jasny system to Ci utemperuje wysokie tony. Twoj DAC oparty jest na Wolfsonie wiec spodziewam sie raczej neutralnego dzwieku z lekko wyostrzona gora oraz troche oslabionym basie dlatego miedzy innymi wsadzili tam opa 2134, ktory wyprostowal balans i wprowadzil muzykalnosci oraz ciepelka :p i pewnie dlatego polecaja 827 ktory tez sie idealnie moze tam wpasowac no i zagra lepiej.

Skomentuj

Zamieszczone przez kremien Zobacz posta
                  myślisz, że opa211 będzie lepszym wyborem do audinsta HUD-MX1?? masz z tym jakieś doświadczenia??
                  Opków jeszcze pod względem brzmienia nie dobierałem :) Zawsze kieruje się czysto technicznymi kryteriami (ewentualnie rachunkiem ekonomicznym OPA2211 to ponad 4 dychy :) ).
                  OPA827 jest na pewno dużo lepszy od oryginalnego OPA2134 ale OPA211 (to jeden z szumowych wyczynowców jak AD797 czy LT1128) jest lepszy od OPA827 :)

Proponował bym Ci najpierw podmianę na któregoś LME49XXX (np 860) są stosunkowo tanie lepsze od op2134 i nie potrzebna jest przejściówka :)
                  Zrobiłem dac na WM8742 i tenorze więc coś podobnego to tego audinsta i mam tam LME49710 i dobrze się spisuję ale mają dopalacz

Skomentuj

Nie na temat...
                    Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                    A zauważyłeś, że te są pojedyncze a kolega kremien potrzebuje przejściówkę 2*so8 -> dip8?
                    racja, racja... proponuje samemu sobie takie zrobić. Protel w rękę i 10 min jak nie ma bibliotek.

Skomentuj

Czaruję...
                    X