Chcialbym sie poradzic jaki wybrac wzmacniacz, w gre wchodza tylko uzywki bo budzet to 500zl. Bedzie gral on z monitorami Totem Mite. Sprzet bedzie w malym pokoju ok 10m2. Chcialbym jakis stary old school mialem kiedys rotel ra820bx3 i dla mnie byl genialny, cos podobnego oczekuje od przyszlej konstrukcji tylko teraz ciezko go trafic. mialem tez cambridge'a azur 540A i byl to totalny mul, muzyka jak za mgla a kosztlowal jakies 800zl. wiec co polecacie? z gory dzieki za wszelkie sugestie
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaki wzmacniacz do monitorow
Collapse
X
-
Zamieszczone przez hermes Zobacz postaMoże Yamaha AX-700
Skomentuj
-
A ja mogę polecić Kenwooda, starsze, wyższe modele grają naprawdę fajnie. Sam posiadam KA-5050R choć docelowo będę szukał 7050R. Dopisek 'R' w nazwie oznacza 'remote' czyli pilota (mi akurat na tym zależy). Nowsze modele czyli np 5090 nie są już tak dobre. Generalnie oznaczenia wyglądają tak, że pierwsza część cyfrowa to jak wysoki model, druga część to modele na osi czasu. Więc 7050 będzie najwyższym modelem z danego okresu czasu a 5090 będzie niższym modelem ale młodszym (przy czym młodsze w tym przypadku znaczy raczej gorsze).Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaWięc 7050 będzie najwyższym modelem z danego okresu czasu a 5090 będzie niższym modelem ale młodszym
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sianes Zobacz posta............mialem kiedys rotel ra820bx3 i dla mnie byl genialny, cos podobnego oczekuje od przyszlej konstrukcji tylko teraz ciezko go trafic................
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaA ja mogę polecić Kenwooda, starsze, wyższe modele grają naprawdę fajnie. Sam posiadam KA-5050R choć docelowo będę szukał 7050R. Dopisek 'R' w nazwie oznacza 'remote' czyli pilota (mi akurat na tym zależy). Nowsze modele czyli np 5090 nie są już tak dobre. Generalnie oznaczenia wyglądają tak, że pierwsza część cyfrowa to jak wysoki model, druga część to modele na osi czasu. Więc 7050 będzie najwyższym modelem z danego okresu czasu a 5090 będzie niższym modelem ale młodszym (przy czym młodsze w tym przypadku znaczy raczej gorsze).
Skomentuj
-
ten dual prowadzi w propozycjach wizualnie mi sie podoba moze sie ktos wiecej o dzwieku wypowiedzic. mam jakies uprzedzenie do yamah znajomy ma i ten rotel co mialem zjada go na sniadanie stereofonia detalicznoscia i przestrzenia a tego szukam. a mial ktos stycznosc z fisherami? ktos kiedys mi tez proponowal
Skomentuj
-
LuSzTi,
To była mała prowokacja z mojej strony
Wracając do tematu wątku propozycja LuSzti dot. Kenwooda być może jest i dobra ale bez podłączenia do kolumn nie da się sprawdzić jaka będzie między nimi symbioza. Już miałem taką sytuację, gdy KA-7090R został podłączony do Quad 11L - małe monitorki z 13,5 cm midwooferem (podobnie jak totem mite) i niestety nie obyło się bez przestawiania kolumn i miejsca odsłuchowego. Zniknął bas a przecież chwilę wcześniej z amplitunerem Nad'a było go pod dostatkiem i grało to całkiem miło. (cuda? a w voodoo przecież nie wierzę!)
Odwracając sytuację gdy oba wzmacniacze podłączono do 3-drożnych kolumn o łatwej impedancji 6-8ohm to Nad wyzionął ducha i zamulał niemiłosiernie. Jedynie Naim Nait 5i dawał radę Kenwoodowi.
Wg mnie nie ma jednoznacznej recepty co z czym połączyć aby było OK. Bez prób się nie uda a przecież wzmacniacz ma tylko wzmacniać sygnał!?Last edited by marivs; 28.06.2011, 11:26.
Skomentuj
Skomentuj