Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Komputer jako źródło dźwięku..

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Komputer jako źródło dźwięku..

Witam wszystkich.. Jako że najsłabszym ogniwem w moim systemie stał się obecnie komputer jako źródło, chciałbym zakupić kartę dźwiękową.. Chciałbym przeczytać wasze opinie na temat tego co wybrać. Mam kilka propozycji, lecz nie zabardzo wiem co będzie najlepsze.
    Moją uwagę zwróciły dwie karty dźwiękowe:
    E-MU 0202 oraz Audiotrak Prodigy HD2
    a także DAC USB:
    Audinst HUD-mx1 i inne jemu podobne..
    Prosze o pomoc w wyborze.. Rozbierzność cen jak widać spora.. Od 300 do 6** PLN. Odrazu mówię że nie bardzo mnie interesuje DIY typu jakić PCM czy coś.. Pozdrawiam..

Użyj szukajki, na pewno znajdziesz jakieś info
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Szczerze to szukałem, i nie powiem że nie znalazłem nic bo znalazłem.. Tyle że w tych informacjach niema odpowiedzi co będzie lepsze.. Jak wiadomo potrzebuje sprzętu do słuchania muzyki i przykładowo o E-MU znalazłem pochlebne opinie, a tu na forum przeczytałem że gra płasko, sucho i wogóle studyjnie.. Dlatego mam dylemat.. Oczekiwałem pomocy a nie odsyłania do szukajki..

Skomentuj

HD2 z ebaya za 200zl ( z chin mozna wziac ) + do tego kilka opampow do testow. Audinst zagra minimalnie "lepiej" ale koszt ponad 2-krotnie wiekszy. Od audinsta "lepiej" zagra lampucera maxi ale tutaj musialbys kupic jakas gotowa z obudowa na allegro albo samemu sobie ja dorobic :p

Skomentuj

Tyle że przy lampucerze musiałbym dodać jakiś adapter usb do spdif..?

Skomentuj

Lampucere maxi podlaczasz bezposrednio do kompa przez kabel USB ( taki od drukarki )

Skomentuj

Aha.. Ok. Dzięki.. Teraz mam już pełny obraz sytuacji. Pozdrawiam.

Skomentuj

W porównaniu np. audigy 2 i audinst to przepaść jakościowa jest gigantyczna na rzecz audinsta rzecz jasna. Tylko takie porównanie robiłem bezpośrednio i to naprawdę słychać!!!

Skomentuj

Czaruję...
                X