Witam,
Chcę zrobić sobie przenośny dwukanałowy wzmacniacz. Chcę go umieścić w obudowie o wymiarach 12x12x5cm (długość x szerokość x wysokość). Chcę w nim mieć:
- gałkę do regulacji głośności (opcjonalnie także gałki do regulacji basów i trebli)
- wejście typu cinch
- wyjścia na głośniku typu JACK 3,5mm
- przycisk do włączania/wyłączania (mam taki z zasilacza do PC - może być?)
- diodę sygnalizującą pracę urządzenia
Nie wiem tylko jak to zasilić. Myślałem o baterii PP3 9V tylko ma małą pojemność (~400 mAh), w Wikipedii wyczytałem, że bateria 3R12 4,53R12 ma pojemność ~5900 mAh, to może by takiej użyć? Mam także akumulatory z telefonów komórkowych:
SE BST-26 Li-Poly 3.6V 780 mAh,
SE BST-33 Li-Poly 3.6V 950 mAh,
NOKIA BP-6M Li-Poly 3.7V 1100 mAh,
NOKIA BLD-3 3.6V - nie piszę jaka pojemność.
Myślałem także o zastosowaniu podwójnego zasilania, tzn. podstawowe z baterii/akumulatora i dodatkowe z zasilacza 12V 500 mAh.
Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.
Chcę zrobić sobie przenośny dwukanałowy wzmacniacz. Chcę go umieścić w obudowie o wymiarach 12x12x5cm (długość x szerokość x wysokość). Chcę w nim mieć:
- gałkę do regulacji głośności (opcjonalnie także gałki do regulacji basów i trebli)
- wejście typu cinch
- wyjścia na głośniku typu JACK 3,5mm
- przycisk do włączania/wyłączania (mam taki z zasilacza do PC - może być?)
- diodę sygnalizującą pracę urządzenia
Nie wiem tylko jak to zasilić. Myślałem o baterii PP3 9V tylko ma małą pojemność (~400 mAh), w Wikipedii wyczytałem, że bateria 3R12 4,53R12 ma pojemność ~5900 mAh, to może by takiej użyć? Mam także akumulatory z telefonów komórkowych:
SE BST-26 Li-Poly 3.6V 780 mAh,
SE BST-33 Li-Poly 3.6V 950 mAh,
NOKIA BP-6M Li-Poly 3.7V 1100 mAh,
NOKIA BLD-3 3.6V - nie piszę jaka pojemność.
Myślałem także o zastosowaniu podwójnego zasilania, tzn. podstawowe z baterii/akumulatora i dodatkowe z zasilacza 12V 500 mAh.
Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.
Skomentuj