potrzebuje na gwalt wzmacniacz radiowezlowy niestety nigdzie nie umiem takiego znalesc... cena max 500zl ma on zasilac 9 kolumn i raczej min 200W musi miec
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wzmacniacz radiowęzłowy
Collapse
X
-
boze ...
widac ze nie masz kompletnego pojecia co chcesz kupic :/
wiesz wogle czym sie rozni wzmacniacz radiowezlowy od zwyklego !? ano tym, że na samym wyjściu zastosowano specjalne transformatory, dzięki którym sygnał wychodzący ma 100V (albo 30/60V), w kazdym glosniku od radiowezla znajdue się w środku transformator, który na nowo zmniejsza napicie do bezpiecznego poziomu ... Robi się to po to aby móc przekazywać sygnał na znaczne odległości (zgodnie z prawami fizyki czym wikesze napiecie to mniejsze straty...)
gdybyś się zapytał kilka dni temu to miałem wzmacniacze od radiowęzłów z jakiejś szkoły (unitry) sprzedałem za grosze :/
a i jeszcze jedno - piszesz, że ma on mieć min 200W, mogłbyś mi wytlumaczyć po co Ci taka moc w radiowęzle ? u mnie w szkole byly 34 glosniki podpięte i wzmacniacz 100 Watowy nie chodził nawet na 1/4 mocy ... robienie imprez na takim czyms to conajmniej dziwny pomysl ...
Skomentuj
-
http://www.dexon.pl/
wejdź tam, kliknij w "technika 100V, a potem w "teoria"
przeczytaj, może czegoś się dowiesz...
Skomentuj
-
wiec znalazlem wzmacniacz radiowezlowy 100W i rozdziele go na 9 kolumn czyli bedzie po 10W na jedna i 10W w zapasie za transformatorki 10W ok 10-13zl kabel zwykly glosnikowy ze wzgledu na ograniczone koszty... hmmm ale czy te 10W styknie na myzkke na przerwe?? korytarz ma 120m dl i sa 3 kolumny na pietro hmm mysle ze tak
Skomentuj
Skomentuj