Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Proszę o pomoc w zakupie wzmacniacza

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Proszę o pomoc w zakupie wzmacniacza

Na samym początku chce przeprosić za wybór prawdopodobnie złego działu, lecz niestety nie moge jeszcze utworzyć tematu w dziale "Ogłoszenia". Dopiero niedawno zainteresowałem sie DIY, więc na początek zbudowałem kolumny 3-way na STX. Potrzebuję do nich wzmacniacz. Pisałem do wielu moderatorów tego forum, lecz nie umieli mi pomóc. Przechodząc do sedna, szukam wzmacniacza stereo do MAX 500zł. Chodzi mi o sprzęt aktualnie wystawiony na sprzedaż (allegro, ebay). Czytałem pochlebne opinie o Yamaha ax-700. Są 2 na allegro, jednakże jedna wygląda na mocno wyeksploatowaną a druga jest stanowczo za droga. Zależy mi na tym, abym nie musiał wymieniać wzmaka przy następnej konstrukcji. Jeśli jest taka możliwość, proszę o konkretne linki do wzmacniaczy z allegro, bądź innych portali aukcyjnych gdyż zależy mi na czasie.

Pozdrawiam

UWAGI MODERATORA
    prosze zapoznac sie z regulaminem - nie tolerujemy tematow typu "pomocy"

Skomentuj

Zatem uprzejmie proszę szanownych moderatorów o zmiane tematu na odpowiednią.

Skomentuj

Polecam onkyo a-8470 mam ten wzmacniacz i jestem z niego bardzo zadowolony W środku solidne trafo i kondensatory w zasilaczu 2x 12 000 uF (jeśli mnie pamięć nie myli) po dwie pary tranzystorów w stopniu końcowym. Nigdy nie konfrontowałem go z żadną yamahą. Mnie udało się go kupić o 200 zł taniej niż jest w tej chwili na allegro.

Skomentuj

Napisz czego oczekujesz od brzmienia coś ostrzejszego czy bardzo łagodne/spokojne?
          Yamaha sie nie narzuca i to jest jej ogromnym +
          Najbardziej wpadł mi w oko ten soniak http://allegro.pl/sony-ta-f630esd-cy...868647643.html
          Wiem przekracza troche zakladana cene ale można powiedziec ze to perełka z prostego powodu to integra z cyforwymi wyjsciami ogólnie wiekszość sony z wczesnych lat 90 to prawdziwe perełki bo seria ES to już bardzo wysoka seria z pewnoscia zniszczy technics i pionniera,co do yamahy trudno mi jednoznacznie powiedziec chociaż sam mam yamahe która gra bardzo spokojnie:)

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
            Najbardziej wpadł mi w oko ten soniak
            Na STK i ze starym DAC-iem. Za tą kasę nie kupił bym tego.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
              Jesteś w 100% pewien że jest na STK? :P
              Co do ceny faktycznie, zdecydowanie za drogo. Wart jest ok 400-450zł...
              Co do tematu to AX-700, bądź sony ta-f550es - tylko tyle przychodzi mi do głowy, długo nie miałem integry, teraz tylko w końcówki się bawię

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                Dziwne bo pisza ze "tranzystory bipolarne firmy Sanken"

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                  Jesteś w 100% pewien że jest na STK? :P
                  Tak. Stopień wyjściowy jest na tranzystorach ale reszta (cały stopień napięciowy) na STK. Mam schemat wkleić ? :P

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                    Co do tematu to AX-700...
                    Confirm
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zależy mi na tym, by wzmacniacz wydobył z kolumn głębię basu. Nie ma robić hałasu, tylko grać czysto i wyraziście.

Skomentuj

Moim zdaniem bez odsłuchów możesz nie trafić w swój gust..

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                          Moim zdaniem bez odsłuchów możesz nie trafić w swój gust..
                          To niech kupi coś z polecanych, nie spodoba się to sprzeda i kupi inny, co za problem?:) Ja zawsze tak robię:p

Skomentuj

Rozumiem, że mimo wszystko szukać Yamahy Ax-700.
                            A może coś z Denona/Marantza?

Skomentuj

http://allegro.pl/yamaha-ax-700-pole...878313207.html
                              skoro jest w twoim budzecie, ma odpowiednia moc do tych kolumn to chyba nic tylko brac?

Skomentuj

Własnie o tym wspominałem. Niepokoi mnie tylko to wgniecenie na górnej części obudowy. Może to tylko nieumyślne wgniecenie a może wzmak zaliczył jakiś upadek lub inny wypadek.

Znalazłem kilka ofert Denona;

http://allegro.pl/wzmacniacz-denon-p...886894503.html

http://allegro.pl/denon-pma-680r-top...872455901.html

http://allegro.pl/denon-pma-880r-140...874457166.html

http://allegro.pl/b-dobry-wzmacniacz...882112962.html

Czy ktoś może wypowiedzieć się na ich temat?
                                Last edited by ernestkasztelanek7; 20.10.2011, 21:53.

Skomentuj

raczej "cos" na nim lezalo a nie zaden upadek

Skomentuj

Ja zdania nie zmienie sony es tylko w tych pieniadzach...
                                    Już na złość może być ta yamaha chociaż to nudny sprzet nie dodaje nic od siebie.
                                    A z tych denonów to jedyny senowny model to PMA- 1060 chodz jest niemożliwoscia żeby kupić go w 500zł...

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
                                      chociaż to nudny sprzet nie dodaje nic od siebie.
                                      no i chyba o to chodzi?

Skomentuj

Ta Yamaha będzie OK. Patrz na wagę. Im cięższy tym większe trafo

Skomentuj

Czaruję...
                                        X