Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie kondensatory wybrać?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
    A w zasilaczu mozesz wstawic cokolwiek, nie ma to znaczenia. Szkoda kasy na lepsze kondy bo ten wzmak to i tak staruszek wiec wiele zycia mu nie zostalo.
    Naprawdę nie ma znaczenia? No nie wiem, zobaczy się, wstawię to na co pozwolą mi fundusze (max. ok. 100-120zł za dwa kondy, ale wolałbym taniej) i to co będzie dostępne. Wiem, że to staruszek ale go lubię, przywiązałem się do niego xD.

Zamieszczone przez zbyszek Zobacz posta
    po prostu wymień podejrzane kądy na nowe ,jak masz kasę to niech będzie Elna czy BC czy SWAMHA czy Jamicon czy Nichicon a różnicy w brzmieniu i tak nie usłyszysz:))
    Chciałem kupić coś "lepszego", ale nie mogę znaleźć żadnego sklepu internetowego polskiego, który by sprzedawał inne kondy niż Jamicon, więc chyba pozostanę przy Jamiconach, no chyba że zna ktoś jakieś dobre sklepy, ja tam żadnego dobrego polskiego sklepu internetowego z kondami nie znalazłem. Na allegro też nie ma nic, bo to taka dość nietypowa pojemność, dlatego trudno coś znaleźć, a jak już jest to V się nie zgadzają. Myślałem nad tymi BHC, ale po przeczytaniu specyfikacji wyszło na to, że to zdjęcie jest mega poglądowe i tak naprawdę ten BHC jak i wszystkie inne na tej stronie mają 4 piny. Do tego teraz sam nie wiem czy wybrać kondy ze snap-in'ami czy solder lug'ami. Na razie nie mam czasu jednak, ale jak będzie czas to się za to zabiorę i wylutuje elementy, posprawdzam co jest klejem a co nie, pomierzę wymiary oryginalnych kondów filtracji zasilania, żeby nie było że w końcu dobiorę kondy a się nie zmieszczą, sprawdzę również czy filtracja to kondy ze snap-in'ami czy solder lug'ami, bo to też mnie martwi czy się zmieszczą w punkty lutownicze.

Zamieszczone przez zbyszek Zobacz posta
    No to wystarczy podać producenta tych najmniej brzęczących .Czy sprawdzaliście te oznaczane przez wytwórców jako przeznaczone do audio (drogie,duże rozmiary)?
    Mnie interesuje czy ktoś sprawdzał Nichicony KG Gold Tune. Myślałem też nad nimi, ale nie są dostępne u nas wcale i mają solder lugi, nie wiem czy będą w ogóle pasować.
    Last edited by Kambei; 13.11.2011, 14:20.

Skomentuj

TME są BC są. Zobacz też w farnell przesyłka ~20 prę PLN.

---------- Post dodany o 12:18 ---------- Poprzedni post o 12:17 ----------

Nie ma sensu kupować drożnych.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
        TME są BC są. Zobacz też w farnell przesyłka ~20 prę PLN.

---------- Post dodany o 12:18 ---------- Poprzedni post o 12:17 ----------

Nie ma sensu kupować drożnych.
        W sklepie TME nie ma nic o takiej samej pojemności lub wyższej i takim samym napięciu lub wyższym, więc nic nie pasuje. Ze sklepu farnell to ceny są za duże za niektóre kondy, jedyne takie w miarę kondy wg. tej strony to te BHC Components co są za 80zł za sztukę, które mi wyszukuje po podaniu kryteriów - ale to i tak zmyłka, bo jak sprawdzisz po numerze katalogowym producenta, to się okazuje że są na 4 piny, a nie na 2 jak pokazuje zdjęcie. Poza tym chciałbym taniej kupić kondy niż za 80zł za sztukę. Nie ma sensu kupować drożnych tzn. snap-in'ów? Bo nie za bardzo rozumiem.

Szukam kondów do filtracji zasilania, żeby nie było.
        Last edited by Kambei; 14.11.2011, 13:34.

Skomentuj

Zamieszczone przez Kambei Zobacz posta
          W sklepie TME nie ma nic o takiej samej pojemności lub wyższej i takim samym napięciu lub wyższym, więc nic nie pasuje.
          czyżby?

http://www.tme.eu/pl/details/rd1a228...-105c/samwha/#
          http://www.tme.eu/pl/details/km2200_...m228m0jg20rr/#
          http://www.tme.eu/pl/details/ce-2200...nsatory-105c/#
          http://www.tme.eu/pl/details/km2200_.../km-2200u10v/#
          i jeszcze kilka znajdziesz...

---------- Post dodany o 18:58 ---------- Poprzedni post o 18:54 ----------

Sorki, teraz doczytałem dokładnie, że poszukujesz już elektrolitów do zasilacza końcówki.

Skomentuj

zobacz tutaj:
            http://pl.rs-online.com/web/

Skomentuj

Okej, wzmachol zrobiony. Kondy nie tykane, jednak to był zwykły klej - przepraszam że narobiłem tyle szumu, csbiczek miałeś rację że to klej, po zabraniu się za dogłębne oględziny i sprawdzeniu wszystkiego wyszło, że to klej :P. Wszystkie luty zostały poprawione na płytce z wejściami i wzmachol trybi dalej i ma się bardzo dobrze : > Przy okazji potki przesmarowane też zostały, no i ta nieszczęsna żarówka już wymieniona też wreszcie (wcześniejszy problem), teraz wszystko ładnie działa i przyciski wszystkie się świecą, prądy spoczynkowe też wyregulowane zostały - szczerze wzmacniacz zyskał na basie i jego kontroli, nie wiedziałem że to tyle da. Wzmacniacz już od dłuższego czasu jest zrobiony, zajęło mi trochę jego ożywienie, ale żyje . Ale chociaż, warto wiedzieć na przyszłość jakie kondy do niego wrzucić w razie czego. Wszystkim, którzy udzielili się w tym temacie bardzo dziękuje, szczególnie irkowi za znalezienie czasu i zerknięcie na ten błahy problem xD.
              Last edited by Kambei; 06.02.2012, 18:18.

Skomentuj

Czaruję...
              X