Moja obecnie jest w klasie A (poprzednia jest u Krzyśka a mi zapodziały się jeszcze 2 płytki więc poskładałem na nowo :) ) i z dedykowanym układzie zab. (wykrywa rozgrzanie lampy) jeszcze się testuje i czeka na nowe radiatory :)
Mam problemy pewne z doborem przekaźnika co by był dostępny "dla mas" i muszę przeprojektować czasówkę na jakąś mądrzejszą.
Bo czas zależny od elektrolitu okazuje się dość losowy
Moc spadła do 20W w porywach (dla 8om klasa A ).
Zasilanie TS90/11 x2. Mieści się w końcu bez kombinowania w budce
W wakacje w gotowych konstrukcjach zapewne się znajdzie.
Brzmienie: Bajka :cool:
Wada - trochę się grzeje i a6023 10cm nie wyrabia ma ponad 70 stopni :)
Jak się opisane wersje mają - brzmieniowo, jakościowo i trudnością wykonania do oferowanego wzmacniacza Haiku KIT, bo to sa jakieś jego wersje rozwojowe?
http://www.haiku-audio.pl/audiyo/bright-opis - chodzi oczywiście o gotowy zmontowane i uruchomione modułu które kupujący tylko skręca w jedną całość. Znajdę gdzieś ich pomiary, recenzje itp. informacje?
Mam pecha do wzmacniacza grał wczoraj aż do wyłącznia dzisiaj włączyłem i coś nie chciało się załączyć zabezpiecznie. Na wyjściu jednej końcówki mam napiecie stałe okolo 35v końcowka podłączona przez zarówkę ledwo się żarzy z zasilacza 45V, mosfety nie maja przebicia, mimo ze miernik nie pokazuje przebicia na mosfetach to mogą być uszkodzone?
:(
Raczej nie tranzystory .
Najpierw spr. bym lampę .
Przerwa w żarzeniu czy brak kontaktu w bańce z którąś z elektrod niestety się zdarzają .
Potem poszukał bym uszkodzeń ścieżki na płytce bo się zdarzały.
Koncowka działa tylko martwi mnie to że nic nie zrobiłem poprostu poprawiłem tylko kilka lutów zadnych zmian wyłączyłem włączyłem i napiecie na wyjsciu spadło do około 4mV.
Moja obecnie jest w klasie A (poprzednia jest u Krzyśka a mi zapodziały się jeszcze 2 płytki więc poskładałem na nowo :) ) i z dedykowanym układzie zab. (wykrywa rozgrzanie lampy) jeszcze się testuje i czeka na nowe radiatory :)
Mam problemy pewne z doborem przekaźnika co by był dostępny "dla mas" i muszę przeprojektować czasówkę na jakąś mądrzejszą.
Bo czas zależny od elektrolitu okazuje się dość losowy
Moc spadła do 20W w porywach (dla 8om klasa A ).
Zasilanie TS90/11 x2. Mieści się w końcu bez kombinowania w budce
W wakacje w gotowych konstrukcjach zapewne się znajdzie.
Brzmienie: Bajka :cool:
Wada - trochę się grzeje i a6023 10cm nie wyrabia ma ponad 70 stopni :)
Wzmacniacz potrafi się mocno zagrzać:)
Dostałem od Ravena po naprawie Hybrydę, nie jest to prosty wzmacniacz ale gra bardzo dobrze. Polecam wszystkim! Przesłucham jeszcze kilka dni i opiszę dokładniej.
Ja mam pecha co do tego wzmacniacza tydzień temu padło trafo od zarżenia lamp zrobiłem też końcówki na nowej pcb są bardzo delikatne wystarcz zbliżyć przewód z napięciem zmiennym na około 4cm i bardzo buczy pierwsza wersja tego nie miała trzeba dobrze poprowadzić przewody.
czy ktoś przypadkiem nie ma opisu ze zdjęciami ze strony 8mej ? ...
kiedyś grałem na hybrydzie ravena i był to naprawdę fajny wzmak... potem go sprzedałem ..... w teraz w ramach porządków wygrzebałem jeden kompletny kit :) nie do końca polutowany, mam wolne jedno teafo pomyślałem, że sobie polutuję i zrobię sobie bezpośrednie starcie z IAMPem :)
Skomentuj