Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Hybryda

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ok. to prawie wszystko jasne.
    masz może sprawdzony schemat zasilacza 6,3v?
    i jaka moc odda przy 4 / 8 R przy zasilaniu 2x40ac?

Skomentuj

Witaj!
      Ja zainwestowałem w coś takiego:
      http://allegro.pl/a-109b-zasilacz-re...884550053.html
      Bez problemu można na tym wyregulować 6,3v, transformatorek posiadam 12v 1,68A.

Odnośnie mocy raven1985 kiedyś mi pisał:
      "Przy 8om na moim zasilaniu ~ 120W-130W (zasilanie 56VDC w spoczynku, trafo TST300/022 2*40VAC)"

Skomentuj

Uwaga: jeśli ktos jest zainteresowany mam do odsprzedania kompletny KIT do hybrydy, łącznie z PCB końcówek oraz zasilacza.

Skomentuj

Poskładana już w całość? :)

Skomentuj

Moja obecnie jest w klasie A (poprzednia jest u Krzyśka a mi zapodziały się jeszcze 2 płytki więc poskładałem na nowo :) ) i z dedykowanym układzie zab. (wykrywa rozgrzanie lampy) jeszcze się testuje i czeka na nowe radiatory :)
            Mam problemy pewne z doborem przekaźnika co by był dostępny "dla mas" i muszę przeprojektować czasówkę na jakąś mądrzejszą.
            Bo czas zależny od elektrolitu okazuje się dość losowy
            Moc spadła do 20W w porywach (dla 8om klasa A ).
            Zasilanie TS90/11 x2. Mieści się w końcu bez kombinowania w budce
            W wakacje w gotowych konstrukcjach zapewne się znajdzie.
            Brzmienie: Bajka :cool:
            Wada - trochę się grzeje i a6023 10cm nie wyrabia ma ponad 70 stopni :)

Skomentuj

Właśnie, co z tym układem opóźnionego załączania? Bo zasadniczo chciałbym w końcu to uruchomić :)
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Niestety nie wszystko poszło jak chciałem nie chcę nie spr. do końca nic wypuszczać.
                "Będzie gotowe kiedy będzie gotowe " :P

Skomentuj

Jak się opisane wersje mają - brzmieniowo, jakościowo i trudnością wykonania do oferowanego wzmacniacza Haiku KIT, bo to sa jakieś jego wersje rozwojowe?

http://www.haiku-audio.pl/audiyo/bright-opis - chodzi oczywiście o gotowy zmontowane i uruchomione modułu które kupujący tylko skręca w jedną całość. Znajdę gdzieś ich pomiary, recenzje itp. informacje?

Skomentuj

MariuszElektro może coś więcej o nim powie;-)
                    Ja mam prawie cały kit na sprzedaż (częściowy brak obudowy).

Skomentuj

Mam pecha do wzmacniacza grał wczoraj aż do wyłącznia dzisiaj włączyłem i coś nie chciało się załączyć zabezpiecznie. Na wyjściu jednej końcówki mam napiecie stałe okolo 35v końcowka podłączona przez zarówkę ledwo się żarzy z zasilacza 45V, mosfety nie maja przebicia, mimo ze miernik nie pokazuje przebicia na mosfetach to mogą być uszkodzone?

Skomentuj

Zamieszczone przez arwas Zobacz posta
                        Haiku KIT, bo to sa jakieś jego wersje rozwojowe?
                        Nie wiem projekt stoi w miejscu . A układu Piotra nie znam . Na pewno jest prostszy i łatwiejszy .

Zamieszczone przez krojo Zobacz posta
                        Mam pecha
                        :(
                        Raczej nie tranzystory .
                        Najpierw spr. bym lampę .
                        Przerwa w żarzeniu czy brak kontaktu w bańce z którąś z elektrod niestety się zdarzają .
                        Potem poszukał bym uszkodzeń ścieżki na płytce bo się zdarzały.

Skomentuj

Koncowka działa tylko martwi mnie to że nic nie zrobiłem poprostu poprawiłem tylko kilka lutów zadnych zmian wyłączyłem włączyłem i napiecie na wyjsciu spadło do około 4mV.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                            Moja obecnie jest w klasie A (poprzednia jest u Krzyśka a mi zapodziały się jeszcze 2 płytki więc poskładałem na nowo :) ) i z dedykowanym układzie zab. (wykrywa rozgrzanie lampy) jeszcze się testuje i czeka na nowe radiatory :)
                            Mam problemy pewne z doborem przekaźnika co by był dostępny "dla mas" i muszę przeprojektować czasówkę na jakąś mądrzejszą.
                            Bo czas zależny od elektrolitu okazuje się dość losowy
                            Moc spadła do 20W w porywach (dla 8om klasa A ).
                            Zasilanie TS90/11 x2. Mieści się w końcu bez kombinowania w budce
                            W wakacje w gotowych konstrukcjach zapewne się znajdzie.
                            Brzmienie: Bajka :cool:
                            Wada - trochę się grzeje i a6023 10cm nie wyrabia ma ponad 70 stopni :)
                            Wzmacniacz potrafi się mocno zagrzać:)

Dostałem od Ravena po naprawie Hybrydę, nie jest to prosty wzmacniacz ale gra bardzo dobrze. Polecam wszystkim! Przesłucham jeszcze kilka dni i opiszę dokładniej.

Skomentuj

Ja mam pecha co do tego wzmacniacza tydzień temu padło trafo od zarżenia lamp zrobiłem też końcówki na nowej pcb są bardzo delikatne wystarcz zbliżyć przewód z napięciem zmiennym na około 4cm i bardzo buczy pierwsza wersja tego nie miała trzeba dobrze poprowadzić przewody.

Skomentuj

Przyszła zima czas pogrzać wzmacniaczem w pokoju:

Skomentuj

zibi jak to gra? sie zastanawiam czy zrobić tego wzmaka, czy haiku, czy jakac pelna lampe...

Skomentuj

dzieki za info

Skomentuj

czy ktoś przypadkiem nie ma opisu ze zdjęciami ze strony 8mej ? ...
                                      kiedyś grałem na hybrydzie ravena i był to naprawdę fajny wzmak... potem go sprzedałem ..... w teraz w ramach porządków wygrzebałem jeden kompletny kit :) nie do końca polutowany, mam wolne jedno teafo pomyślałem, że sobie polutuję i zrobię sobie bezpośrednie starcie z IAMPem :)

Skomentuj

Wzmacniacze chyba jednak bywają wadliwe, mi ostatnio te coś się popsuł i zaniosłem do specjalisty i nie wiem, czy da się coś z tym zrobić

___________________________________________
                                        Szukasz szaf na wymiar w Poznaniu? Zobacz tu.
                                        Last edited by Kruchan; 16.05.2023, 11:33.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X