Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Hybryda

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Kruchan
    replied
    Wzmacniacze chyba jednak bywają wadliwe, mi ostatnio te coś się popsuł i zaniosłem do specjalisty i nie wiem, czy da się coś z tym zrobić

Last edited by Kruchan; 16.05.2023, 11:33.

Zostaw komentarz:

• bawolek
    replied
    czy ktoś przypadkiem nie ma opisu ze zdjęciami ze strony 8mej ? ...
    kiedyś grałem na hybrydzie ravena i był to naprawdę fajny wzmak... potem go sprzedałem ..... w teraz w ramach porządków wygrzebałem jeden kompletny kit :) nie do końca polutowany, mam wolne jedno teafo pomyślałem, że sobie polutuję i zrobię sobie bezpośrednie starcie z IAMPem :)

Zostaw komentarz:

• djrobo
    replied
    dzieki za info

Zostaw komentarz:

• djrobo
    replied
    zibi jak to gra? sie zastanawiam czy zrobić tego wzmaka, czy haiku, czy jakac pelna lampe...

Zostaw komentarz:

• dj_zibi
    replied
    Przyszła zima czas pogrzać wzmacniaczem w pokoju:

Zostaw komentarz:

• krojo
    replied
    Ja mam pecha co do tego wzmacniacza tydzień temu padło trafo od zarżenia lamp zrobiłem też końcówki na nowej pcb są bardzo delikatne wystarcz zbliżyć przewód z napięciem zmiennym na około 4cm i bardzo buczy pierwsza wersja tego nie miała trzeba dobrze poprowadzić przewody.

Zostaw komentarz:

• dj_zibi
    replied
    Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
    Moja obecnie jest w klasie A (poprzednia jest u Krzyśka a mi zapodziały się jeszcze 2 płytki więc poskładałem na nowo :) ) i z dedykowanym układzie zab. (wykrywa rozgrzanie lampy) jeszcze się testuje i czeka na nowe radiatory :)
    Mam problemy pewne z doborem przekaźnika co by był dostępny "dla mas" i muszę przeprojektować czasówkę na jakąś mądrzejszą.
    Bo czas zależny od elektrolitu okazuje się dość losowy
    Moc spadła do 20W w porywach (dla 8om klasa A ).
    Zasilanie TS90/11 x2. Mieści się w końcu bez kombinowania w budce
    W wakacje w gotowych konstrukcjach zapewne się znajdzie.
    Brzmienie: Bajka :cool:
    Wada - trochę się grzeje i a6023 10cm nie wyrabia ma ponad 70 stopni :)
    Wzmacniacz potrafi się mocno zagrzać:)

Dostałem od Ravena po naprawie Hybrydę, nie jest to prosty wzmacniacz ale gra bardzo dobrze. Polecam wszystkim! Przesłucham jeszcze kilka dni i opiszę dokładniej.

Zostaw komentarz:

• krojo
    replied
    Koncowka działa tylko martwi mnie to że nic nie zrobiłem poprostu poprawiłem tylko kilka lutów zadnych zmian wyłączyłem włączyłem i napiecie na wyjsciu spadło do około 4mV.

Zostaw komentarz:

• raven1985
    replied
    Zamieszczone przez arwas Zobacz posta
    Haiku KIT, bo to sa jakieś jego wersje rozwojowe?
    Nie wiem projekt stoi w miejscu . A układu Piotra nie znam . Na pewno jest prostszy i łatwiejszy .

Zamieszczone przez krojo Zobacz posta
    Mam pecha
    :(
    Raczej nie tranzystory .
    Najpierw spr. bym lampę .
    Przerwa w żarzeniu czy brak kontaktu w bańce z którąś z elektrod niestety się zdarzają .
    Potem poszukał bym uszkodzeń ścieżki na płytce bo się zdarzały.

Zostaw komentarz:

• krojo
    replied
    Mam pecha do wzmacniacza grał wczoraj aż do wyłącznia dzisiaj włączyłem i coś nie chciało się załączyć zabezpiecznie. Na wyjściu jednej końcówki mam napiecie stałe okolo 35v końcowka podłączona przez zarówkę ledwo się żarzy z zasilacza 45V, mosfety nie maja przebicia, mimo ze miernik nie pokazuje przebicia na mosfetach to mogą być uszkodzone?

Zostaw komentarz:

• Krystian Markow
    replied
    MariuszElektro może coś więcej o nim powie;-)
    Ja mam prawie cały kit na sprzedaż (częściowy brak obudowy).

Zostaw komentarz:

• arwas
    replied
    Jak się opisane wersje mają - brzmieniowo, jakościowo i trudnością wykonania do oferowanego wzmacniacza Haiku KIT, bo to sa jakieś jego wersje rozwojowe?

http://www.haiku-audio.pl/audiyo/bright-opis - chodzi oczywiście o gotowy zmontowane i uruchomione modułu które kupujący tylko skręca w jedną całość. Znajdę gdzieś ich pomiary, recenzje itp. informacje?

Zostaw komentarz:

• raven1985
    replied
    Niestety nie wszystko poszło jak chciałem nie chcę nie spr. do końca nic wypuszczać.
    "Będzie gotowe kiedy będzie gotowe " :P

Zostaw komentarz:

• LuSzTi
    replied
    Właśnie, co z tym układem opóźnionego załączania? Bo zasadniczo chciałbym w końcu to uruchomić :)

Zostaw komentarz:

• raven1985
    replied
    Moja obecnie jest w klasie A (poprzednia jest u Krzyśka a mi zapodziały się jeszcze 2 płytki więc poskładałem na nowo :) ) i z dedykowanym układzie zab. (wykrywa rozgrzanie lampy) jeszcze się testuje i czeka na nowe radiatory :)
    Mam problemy pewne z doborem przekaźnika co by był dostępny "dla mas" i muszę przeprojektować czasówkę na jakąś mądrzejszą.
    Bo czas zależny od elektrolitu okazuje się dość losowy
    Moc spadła do 20W w porywach (dla 8om klasa A ).
    Zasilanie TS90/11 x2. Mieści się w końcu bez kombinowania w budce
    W wakacje w gotowych konstrukcjach zapewne się znajdzie.
    Brzmienie: Bajka :cool:
    Wada - trochę się grzeje i a6023 10cm nie wyrabia ma ponad 70 stopni :)

Zostaw komentarz:

• dolphin123
    replied
    Poskładana już w całość? :)

Zostaw komentarz:

• mIKI
    replied
    Uwaga: jeśli ktos jest zainteresowany mam do odsprzedania kompletny KIT do hybrydy, łącznie z PCB końcówek oraz zasilacza.

Zostaw komentarz:

• Archon816
    replied
    Witaj!
    Ja zainwestowałem w coś takiego:
    http://allegro.pl/a-109b-zasilacz-re...884550053.html
    Bez problemu można na tym wyregulować 6,3v, transformatorek posiadam 12v 1,68A.

Odnośnie mocy raven1985 kiedyś mi pisał:
    "Przy 8om na moim zasilaniu ~ 120W-130W (zasilanie 56VDC w spoczynku, trafo TST300/022 2*40VAC)"

Zostaw komentarz:

• mIKI
    replied
    ok. to prawie wszystko jasne.
    masz może sprawdzony schemat zasilacza 6,3v?
    i jaka moc odda przy 4 / 8 R przy zasilaniu 2x40ac?

Zostaw komentarz:

• raven1985
    replied
    1) TAK
    2) Radiator A6023 L = 10cm na kanał
    trafo stereo - 300-500VA 2*40VAC (napięcie pod obciążeniem) lub mono 150-300VA na kanał 2*40VAC
    3) min 20mF na kanał. optymalnie 40mF
    4) AC 6.3V 1.5A lub 6.3VDC 1.5A :) zlecane DC
    5) tak. trzeba zmienić jeden kondensator jest na pierwszej stronie tematu.

Sterownik nie wiem kiedy będzie.

Zostaw komentarz:

Czaruję...
X