Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Hybryda

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• raven1985
    replied
    Muszę niestety rozdzielić płytki głównego zasilania od reszty bo inaczej mi się nie zmieści.
    Płytka zasilania wygląda tak:

Jak ktoś taką chce to proszę pisać tu:

http://www.diyaudio.pl/showthread.ph...743#post313743

Reszta będzie pod koniec tygodnia bo muszę przeprojektować płytkę i znaleźć nowe trafo.

Zostaw komentarz:

• smerfetek13
    replied
    Dzięki za odpowiedź.. Współczuje raven..

Zostaw komentarz:

• raven1985
    replied
    Zamieszczone przez smerfetek13 Zobacz posta
    Aha.. A rezystory c2,c20,c28,c29 oznaczone w spisie jako 1uf/63v to monolity maja byc..? Sory za liczne pytanie, no ale kto pyta nie błądzi..
    http://allegro.pl/1uf-100v-x7r-syfer...324940518.html

Raven czy są jakieś przeciwskazania umieszczenia lamp na 5cm kabelkach..? Oczywiście w zewnętrznej podstawce..
    Tak. Wzmacniacz jest dosyć szybki trudno mi powiedzieć czy coś się zmieni, robisz na własną odpowiedzialność.

----------
    Dzisiaj sobie wszystko ładnie pomierzyłem, ustawiałem, przymierzyłem i pasowało na styk... dopóki nie wyjąłem trafa wtedy spód się podniósł o 1-2mm ale to wystarczyło...
    :mad: No i się nie zmieściło :mad:
    Ani trafko 35mm ani kondy 35mm nie wejdą pod płytki.

Zostaw komentarz:

• smerfetek13
    replied
    Oczywiście chodziło mi o kondensatory..:)

Zostaw komentarz:

• Hermes
    replied
    Nie na temat...
    A rezystory
    1uf/63v to monolity maja byc
    Żeby nic nie wybuchło podczas uruchomienia :)

Zostaw komentarz:

• smerfetek13
    replied
    Raven czy są jakieś przeciwskazania umieszczenia lamp na 5cm kabelkach..? Oczywiście w zewnętrznej podstawce..:)

---------- Post dodany o 12:01 ---------- Poprzedni post o 11:02 ----------

Aha.. A rezystory c2,c20,c28,c29 oznaczone w spisie jako 1uf/63v to monolity maja byc..? Sory za liczne pytanie, no ale kto pyta nie błądzi..:)

Zostaw komentarz:

• asa
    replied
    Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
    płytka do zasilania w podziałek. UniSW jak będę miał prototypową płytkę i testy wypadną pomyślnie :)
    No cóż jako, że błyskawicznie przesiadłem się z Lisp na C, to dokończę mój sterownik, choć najprostszą drogą byłby UNIsw ravena. Jak mi się urodzi to dziecko to obiecuję Wam oficjalne okazanie łącznie z usg serca czyli kodem programu sterującego
    Na dzień dzisiejszy są już skurczę i położenie główką na świat
    Pozdrawiam i zmykam coś popracować bo na hobby cza mieć pieniądze i czas

Zostaw komentarz:

• raven1985
    replied
    płytka do zasilania w podziałek. UniSW jak będę miał prototypową płytkę i testy wypadną pomyślnie :)

Zostaw komentarz:

• Adam_85
    replied
    A kiedy będą do zamówienia UNIsw i płytka do zasilacza hybrydy?

Zostaw komentarz:

• dolphin123
    replied
    Zawsze możesz transformator wyrzucić w osobną puszkę jak się nie zmieści :)

Zostaw komentarz:

• raven1985
    replied
    Zamieszczone przez bawolek Zobacz posta
    a cóż takiego może popsuć smak tego świetnie zapowiadającego się miodu ? ...
    stm32f105 w 100 pinowej obudowie SMD :biggrin: ale lutowanie tego biorę na siebie :) Za to programowanie proca będzie się odbywać przez USB bez żadnego programatora. Wystarczy przestawić zworkę na płytce, podłączyć kabelek USB do kompa, uruchomić programik i wsio :)
    Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
    Raven masz już upchane wszystko w obudowę.. ?
    Hehe. Jeszcze nie mam kondensatorów i małego trafa od żarzenia i przekaźników. Płytka zasilacza będzie bezpośrednio pod płytkami wzmacniacza a tam jest góra 40mm miejsca a niekiedy mniej... kondensatory mają 35mm wysokości :biggrin:
    Dreszczyk emocji pozostanie chyba do samego końca :biggrin:

Zostaw komentarz:

• dolphin123
    replied
    Raven masz już upchane wszystko w obudowę.. ? :)

Zostaw komentarz:

• bawolek
    replied
    Jest też łyżeczka dziechciu ale o tym później.
    a cóż takiego może popsuć smak tego świetnie zapowiadającego się miodu ? ...
    raven przyzwyczaiłeś nas do ... dogłębnie przemyślanych rzeczy hehehe

Zostaw komentarz:

• raven1985
    replied
    Zamówienie elementów i płytek odbywa się tu:

http://www.diyaudio.pl/showthread.ph...921#post312921

Jeśli ktoś z osób mających u mnie PCB nie chce elementów proszę o info to wyślę płytki.

Zostaw komentarz:

• mIKI
    replied
    super:)
    ciekawsze rozwiazanie sterownika bo na pga - czyli nie potrzebujemy juz potka... chyba zmiejsze ilosc zamowienia plytek od dophlina)
    Raven, w razie czego jak bedziesz gral graty do hybrydy to chetnie wezme tez komplet elementow
    mozna tez zbiorowo zamowic trafa z toroidy.pl i mam do nich dosc blisko warto dawac maks napiecie by miec naprawde mocny piec w zapasie?:)

Zostaw komentarz:

• raven1985
    replied
    Raven1985 pod jaki transformator projektowałeś płytkę zasilania lamp..? Styknie jeden zasilacz dla lamp pod oba kanały..?
    No właśnie jeszcze nie mam trafa u siebie dopiero jak spłynie do mnie kilka większych części i będę wiedział że mi się wszystko zmieści :biggrin: w obudowie to pokażę płytkę zasilacza.
    Trafo jest jedno zasila żarzenie i UniSW :) Płytka zasilacza może być wykorzystana jako stereo lub w dual mono.
    UniSW to w zasadzie preamp z regulacją na PGA, selektor wejść + sterownie automatyką wzmaka w miarę rozwoju oprogramowania będą dodawane ciekawe funkcję jak "cyfrowy limiter" czy pomiar mocy wyjściowej. Jest też soft start trafa.
    Całość można sterować tylko przyciskami i zwykłem potkiem lub można podłączyć wyświetlacz i impulsator.
    Od strony sprzętowej wszystko jest proste jak budowa cepa, staram się wszystko tak dograć aby dodawanie dodatkowej funkcjonalności mogło odbywać bez zmian w sprzęcie.

Jest też łyżeczka dziechciu ale o tym później.

Apropo niespodziankowego UniSW - kiedy można się go spodziewać..?
    Ciężko mi odp dokładnie nie chem obiecywać żadnych terminów. Jak wszytko do mnie dotrze (i się upchnie :) ) w tym tygodniu to ruszymy z zamówieniem na płytkę zasilacza.

Zostaw komentarz:

• smerfetek13
    replied
    Raven1985 pod jaki transformator projektowałeś płytkę zasilania lamp..? Styknie jeden zasilacz dla lamp pod oba kanały..?
    Apropo niespodziankowego UniSW - kiedy można się go spodziewać..?

Zostaw komentarz:

• raven1985
    replied
    UniSW - Uniwersalny Sterownik Wzmacniacza :)

Zostaw komentarz:

• El_liero
    replied
    Co do niespodzianki to będzie to UniSW
    kuuurde, już mam system SW :)

Zostaw komentarz:

• raven1985
    replied
    Śmig. dłuuuuuuuuugi majowy weekend minął i dziś znowu jest poniedziałek :mad:

Zamieszczone przez asa Zobacz posta
    Ja też jestem chętny na te przecudnej urody płytki
    Założę w tygodniu temat w dziale offtopic odnośnie zamówienie płytek żeby tu nie robić bałaganu.

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
    moze jakies grupowe zakupy???
    Będę w sumie zamawiał dla siebie więc nic nie stoi na przeszkodzie abym zamówił większą ilość. Zaoszczędzicie na wysyłkach bo mogę to wysłać z płytkami :)

Co do niespodzianki to będzie to UniSW :)

Zostaw komentarz:

Czaruję...
X