pacjent - audiovox amp-593 (nie szukajcie, i tak nic nie znalazlem w google)
objawy - w glosnikach slyszalne znieksztalcenia od zasilania
po odlaczeniu sygnalu od wzmacniacza nadal slyszalne
po wlaczeniu zasilania slychac jak czestotliwosc tych tetnien rosnie
jednoczesnie widac ze w rytm tych tetnien mrygaja diody na obudowie (bajer podlaczony bezposrednio pod wejscie REMOTE)
stad tez moje podejzenie ze to problem z zasilaniem
kondensatory po stronie wtornej lekko napuchniete (nie widac ale delikatnie czuc) wiec obstawialem ze to one
ale po wymianie na inne o wiekszej pojemnosci (nie wiem czy musza byc LOW ESR czy nie?) nic sie nie zmienilo
wylutowalem diody prostownicze zeby rozdzilic zasilacz od koncowek mocy - zero mrygania diod
sekcja wejscia sygnalu (gniazdo RCA, gain, filtry itp itd) jest na oddzielnej plytce
po jej odlaczeniu tetnienia w glosnikach milkna ale mryganie diod nadal wystepuje
sterownik przetwornicy wymieniony dla pewnosci - bez zmian
tak wiec pytanie dla bardziej doswiadczonych
szukac w czesci zasilania czy w tej czesci wejscia sygnalu?
objawy - w glosnikach slyszalne znieksztalcenia od zasilania
po odlaczeniu sygnalu od wzmacniacza nadal slyszalne
po wlaczeniu zasilania slychac jak czestotliwosc tych tetnien rosnie
jednoczesnie widac ze w rytm tych tetnien mrygaja diody na obudowie (bajer podlaczony bezposrednio pod wejscie REMOTE)
stad tez moje podejzenie ze to problem z zasilaniem
kondensatory po stronie wtornej lekko napuchniete (nie widac ale delikatnie czuc) wiec obstawialem ze to one
ale po wymianie na inne o wiekszej pojemnosci (nie wiem czy musza byc LOW ESR czy nie?) nic sie nie zmienilo
wylutowalem diody prostownicze zeby rozdzilic zasilacz od koncowek mocy - zero mrygania diod
sekcja wejscia sygnalu (gniazdo RCA, gain, filtry itp itd) jest na oddzielnej plytce
po jej odlaczeniu tetnienia w glosnikach milkna ale mryganie diod nadal wystepuje
sterownik przetwornicy wymieniony dla pewnosci - bez zmian
tak wiec pytanie dla bardziej doswiadczonych
szukac w czesci zasilania czy w tej czesci wejscia sygnalu?
Skomentuj