Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zakłócenia w głośnikach (z laptopa podłączonego do gniazdka)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zakłócenia w głośnikach (z laptopa podłączonego do gniazdka)

Witam,

Mam mały problem, a mianowicie mój lapek ma już 4 lata, i po dzisiejszym podłączeniu go do wzmacniacza w salonie z głośników zaczeły wydobywać się dziwne dźwięki buczenie, trzaski, nasilające się, gry coś robiłem na komputerze, np używałem touchpada lub klawiatury. Wszelkiego rodzaju przydźwięki zniknęły po odłączeniu komputera od zasilacza czyli w czasie pracy na samej baterii. W czym może być problem? i jak można by go rozwiązać oczywiście nie wymieniając lapka na nowego no bo to raczej za duży koszt.

Pierwszy raz mi się to zdarzyło, a na słuchawkach (Sennheiser HD202) nic nie słychać nawet na maksymalnej głośności.

No i problem występuje w sumie po podłączeniu jednego kanału karty dźwiękowej gdy podłącze sam drugi, to nic takiego sie nie dzieje, ale w mono nie mam zamiaru słuchać muzyki.

kazdy lapek z jakim sie spotkalem mial taki sam problem

Skomentuj

Wypnij uziemienie.

Skomentuj

no więc po dokładniejszym sprawdzeniu problem występuje tylko na nowej instalacji w salonie i kuchni. Jeżeli podłącze lapka na starej w jadalni (ta ściana nie była robiona jeżeli o prądy chodzi) to wszystko jest ok.... dziwne.... jutro sprobuje z tym uziemieniem, ale mam ten sam problem również z dvd z którego puszczam muzykę... myślałem, że to problem i interconnectami własnej roboty, ale skojarzyłem to z problemem z lapkiem... też słychać brzęczenie w głośnikach po włączeniu zasilania na DVD.... A ono z kolei ma wtyczkę bez uziemienia....

A problem z dvd występuje od jakiegoś miesiąca.... Mam też podłączony do wzmacniacza biały dekoder telewizji N przez DIY kabel AV-CHINCH i tu nie mam problemu....

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        kazdy lapek z jakim sie spotkalem mial taki sam problem
        Ale to cholernie głośno słychać, niezależnie od głośności na wzmaku i kompie.... a przedtem (z 2 mce temu) nie miałem z tym najmniejszego problemu

Skomentuj

To możliwe że jakieś inne urządzenie powoduję pętle masy. Najprościej zapnij laptopa normalnie z uziemieniem a wszystkie inne urządzenia w gałęzi zasilania wypnij z prądu. Potem wpinaj kolejno każde, często jedna odwrócona wtyczka już może dać się mocno we znaki.

Skomentuj

Czaruję...
          X