Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kenwood KA 660 - lewy kanał gra ciszej

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kenwood KA 660 - lewy kanał gra ciszej

Witam, mam problem ze wzmacniaczem Kenwood KA 660, gdy go kupiłem od znajomego okazało sie, że lewy kanał gra ciszej i wydaje się lekko przytłumiony od razu zabrałem się za oczyszczanie potencjometrów, ale to nic nie dało. Później zauważyłem, że w lewym kanale są inne tranzystory zamiast 2SC5200/2SA1943 siedziały tam 2SC3280/2SA1301, postanowiłem je wymienić na orginalne Toshiby, ustawiłem prąd spoczynkowy, uruchamiam wzmacniacz, a lewy kanał nadal gra tak samo. Chciałbym się was zapytać co może być przyczyną takiego zachowania się wzmacniacza ?

a pozostale elementy sprawdzales?
    czy sa takie same w obu kanalach?
    i ja bym jeszcze zobaczyl sygnal na wyjsciu preampa

Skomentuj

Właśnie resztę elementów sprawdzałem kondensatory w porządku rezystory też(ale tylko w końcówce mocy). Sprawdzałem też czy to nie wina przedwzmacniacza i podłączyłem przedwzmacniacz do innej końcówki mocy, a tam wszystko było ok.

---------- Post dodany o 21:44 ---------- Poprzedni post o 18:41 ----------

Teraz mam nadzieje że szybciej rozprawię się z tym problemem, znalazłem schemat do tego wzmacniacza i dla pewności chciałbym jeszcze raz sprawdzić końcówki mocy> mam takie pytanie, czy mogę podłączyć sygnał audio w miejscu zaznaczonym na czerwono ?

Skomentuj

Czaruję...
      X