Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przewód do słuchawek

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przewód do słuchawek

Witam. Przerwał (przełamał) mi się przewód w słuchawkach (sennheiser). Chciałbym go wymienić na nowy ale nie moge znaleźć takich przewodów do kupienia na "metry". Możecie coś polecić?

Jaki model słuchawek? Chcesz tylko naprawić, czy również zależy Ci na kablu lepszej jakości.

Skomentuj

Są to słuchawki HD-202, nie zależy mi na poprawie jakości chcę tylko wymienić ten kabel aby było jak fabrycznie.

Skomentuj

Powiem Ci jak robię ja: kupuję 2m zwykłego kabla dwużyłowego syngałowego po 50 gr/m, wsadzam go w sznurówkę, od strony słuchawek zakładam czarną termokurczkę a z drugiej taki wtyk: http://allegro.pl/neutrik-rean-nys23...964928000.html
        Działa i nie chce się zepsuć.

Skomentuj

Nie wiem jaki problem jest w zalataniu czy skroceniu kabla sluchawkowego? Chyba ze kolega nie potrafi obchodzic sie z lutownica i koszulka termokurczliwa?

Pokaz zdjecia tego kabla, uszkodzenia i odleglosci od sluchawek i wtyku.

Skomentuj

sennheiser sprzedaje oryginalne przewody do swoich sluchawek, tak samo jak kazda inna czesc. wystarczy poszukac

Skomentuj

Cordial cmk 222 to ponoć dobry kabel do recablingu słuchawek - o ile pokusisz się na wymianę całego ( ~4zł za metr )

Skomentuj

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
                Nie wiem jaki problem jest w zalataniu czy skroceniu kabla sluchawkowego? Chyba ze kolega nie potrafi obchodzic sie z lutownica i koszulka termokurczliwa?

Pokaz zdjecia tego kabla, uszkodzenia i odleglosci od sluchawek i wtyku.
                Po pierwsze problem żaden ale tak jak pisałem wcześniej nie chcę mieć połatanego kabla ale jeden w całości. Po drugie przewód w tej chwili ma 3m długości i w sam raz dosięga mi do wzmacniacza jeśli go utnę i tak musiał bym go dosztukowywać. A lutownicą posługuję dość dobrze -- nie wiem po co te złośliwości.

Odpowiadając na pytanie kabel prawdopodobnie ułamany jest w odległości 40-10cm od prawej słuchawki. Z zewnątrz nic nie widać ale jak się porusza nim na tym odcinku to czasami łączy.

Zamieszczone przez pan_membran

sennheiser sprzedaje oryginalne przewody do swoich sluchawek, tak samo jak kazda inna czesc. wystarczy poszukac
                Szukałem zamiennych kabli ale do HD 202 firma oferuje tylko nauszniki. Kable są dostępne do wyższych modeli.

Zamieszczone przez Żółwik

Cordial cmk 222 to ponoć dobry kabel do recablingu słuchawek - o ile pokusisz się na wymianę całego ( ~4zł za metr )
                Ale ten kabel jest tylko 2-żyłowy.

Skomentuj

Tutaj masz opisaną wymianę i typy popularnych kabli nadających się do słuchawek: http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&...h0i9qElQpC7UsQ

Skomentuj

Zamieszczone przez Songokan Zobacz posta
                    Ale ten kabel jest tylko 2-żyłowy.
                    Cordial cmk 422 jest 4 żyłowy

Skomentuj

Znalazłem http://www.soltronik.pl/przewod_2c_e...l/p-14194.html - będzie prawie jak fabryka. Dziękuję wszytskim, którzy próbowali pomóc.

---------- Post dodany o 08:50 ---------- Poprzedni post o 08:09 ----------

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                      Cordial cmk 422 jest 4 żyłowy
                      Faktycznie jest ale te 4 żyły są w jednym płaszczu a ja potrzbuję taki kabelek, który ma 2 płaszcze z 2 żyłami aby później ładnie zrobić rozdzielenie Y na dwie słuchawki - bez lutowania.

Skomentuj

Zamieszczone przez Songokan Zobacz posta
                        nie chcę mieć połatanego kabla ale jeden w całości.
                        To kup sobie nowe sluchawki. Nigdzie nie kupisz 4 zylowego kabla ktory rozgalezia sie na dwa dwuzylowe! Mozesz kupic jakies badziewne sluchawki i przelozyc caly kabel. Tylko nie wiem po co, lepiej zalatac ten kabel, hd202 to tanie sluchawki i nie ma co kombinowac.

Skomentuj

Czaruję...
                        X