Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

lampa + tranzystor

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

lampa + tranzystor

Witam.
    Zamierzam popełnić w niedalekiej przyszłości dwa projekty. A mianowicie przedwzmacniacz lampowy z kitu AVT 2729 oraz końcówkę mocy Altrona AL-34 na Mosfet'ach. Mam jednak z tym związane pewne obawy. Chodzi o wysoką impedancje wyjścia przedwzmacniacza i niską impedancję wejścia wzmacniacza. Dokładnych wartości nie posiadam ale z tego co się orientuje są one znaczne. Gdzieś natknąłem się na wątek, że pewien fan muzyki miał problemy z odtwarzaniem niskiego zakresu częstotliwości w połączeniu AVT 2729 z jakąś tranzystorową końcówką. Czy takie połączenie ma szanse sensownie zagrać? Są jakieś sposoby zniwelowania tych różnic? Zestaw napędzać ma docelowo już istniejące połączenie GDN-18-140-8-AWX i XT25TG30-04.
    Pozdrawiam.

Lepiej się zainteresuj tym:
    http://diyaudio.pl/showthread.php/18985-Hybryda
    a nie tymi często niedopracowanymi projektami avt.

Skomentuj

Ja bym jeszcze polecił przejrzeć hybrydy projektu Piotra z triody.com.
      Można też je znaleźć na jego stronie: https://sites.google.com/site/krzacze/artykuly
      Tak jak hybryda kolegi raven1985 są to dopracowane, działające projekty, które od początku zostały stworzone jako hybrydy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Exploited Zobacz posta
        pewien fan muzyki miał problemy z odtwarzaniem niskiego zakresu częstotliwości w połączeniu AVT 2729
        wystarczy zwiekszyc pojemnosc kondensatorow wyjsciowych.

Skomentuj

Zamieszczone przez boss999 Zobacz posta
          Tak jak hybryda kolegi raven1985 są to dopracowane
          Mam nadzieje że są

Skomentuj

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
            wystarczy zwiekszyc pojemnosc kondensatorow wyjsciowych.
            Według schematu C7 i C8 mają po 330n. Potrafisz podać kontretne wartości?

Skomentuj

Wstaw po 1uF.

Skomentuj

Czaruję...
              X