Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

karta dzwiękowa CT4810

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

karta dzwiękowa CT4810

w trakcie sprzątania znalazłem kartę jak w tytule. czy będzie lepsza od integry, mianowicie realtek ALC888 na MSI G31M3-F ?

raczej nic specjalnego, takie SB128 tylko, że nowsze. Czy będzie lepsze od zintegrowanej dźwiękówki - musisz sprawdzić. Co ciekawe niektóre z nich są całkiem niezłe. Naprawiałem ostatnio jakiś komputer athlon2500+ na jakiejś lepsiejszej płycie z tamtego okresu i tamta zintegrowana karta zagrała średnimi tonami wyraźniej od mojego SB live 4.0. Swoją drogą ten SB to straszny muł, do pomiarów dobry (pasmo itak dalej, ostatnio wklejałem zdjecia) ale w muzyce zero życia. Szczegółowych testów nie prowadziłem, nie pamiętam jak z basem, ale wysokie były naprawde okej.

Skomentuj

lepsza od zintegrowanej.
      CT4810 to creative soundblaster.

Skomentuj

no ta karta nie jest pierwszej świeżości i jakiś topowy model to nie był, więc nie chciało mi się wywlekać kompa z pod biurka :razz: jutro chyba go będę czyścił to podmienię i zobaczę czy z moją głuchota będzie słychać różnicę :)

Skomentuj

Nie będzie lepsza, w porównaniu z ALC888 ta karta to zabytek. Technologiczny i jakościowy.
          Akurat ALC888 mam w kompie, SB128 też kiedyś miałem.

Skomentuj

sprawa już nie aktualna pod w7x64 i tak nie ruszy

Skomentuj

Czaruję...
            X