Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Selektor wejść na przełączniku?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Selektor wejść na przełączniku?

Cześć!
    Zamarzył mi się selektor 3-pozycyjny na przełączniku hebelkowym do Uniampa.
    Czy potrzebuje do tego cały tor na przekaźnikach czy da się zrobić pasywnie na samym przełączniku tak jak na obrotowym?
    Znalazłem gitarowe ale nie wiem czy sie nadają:

http://www.mayshop.pl/product-pol-16...ni-Switch.html
    http://www.mayshop.pl/product-pol-16...-ON-ON-B-.html

cena 66zł za przełącznik. HAHAAHHA :lol:
    nie jest to najlepsze rozwiązanie w audio, ale jak jesteś początkującym i nie masz większych wymagań, to spełni twoje oczekiwania. Nie pamiętam tylko układu nóżek, jak one się tam zwierają w jakiej pozycji przełącznika.
    No i w życiu nie dawaj więcej niż 10zł za ten przełącznik. One kosztują 3zł.

Skomentuj

No może być ten za 18zł, problem w tym że nie ma za dużego wyboru 3-pozycyjnych on-on-on, jak masz jakies namiary to sie podziel :)
      Co do małych wymagań to co to dokładnie znaczy? Będą szumy, trzaski i przesłuchy?

Skomentuj

co??? tylko 66 zł.??? i tylko do 30 dni wysyłka?? niee no. okazja... :) na upartego się da ale te trzaski przy przełączniu popsują cały efekt... lepiej gdybyś tym przełącznikiem sterował przekażniki jakieś. pozdrawiam. :)

Skomentuj

sklep elekltroniczny u ciebie w mieście, google >sklep elektroniczny, TME.pl
          tutaj masz zbiór przełączników takich http://www.tme.eu/dok/0-9/7000_toggle_switches.pdf
          masz podane piny, oraz w jakiej pozycji które są zwarte. Wyszukaj swój ktory ci będzie użyteczny.
          Przesłuchów nie będziesz miał, szumy tak, trzaski przy przełączaniu jak coś. No i nie jestem pewien ale obudowa powinna być uziemiona, ale ona jest połączona chyba razem ze stykami co uniemożliwi ci ta operację.

---------- Post dodany o 12:48 ---------- Poprzedni post o 12:47 ----------

a tego mayshopa to w dupe se wsadzic można ...

---------- Post dodany o 12:56 ---------- Poprzedni post o 12:48 ----------

a czy umiesz wytrawiac pytki i lutować?

Skomentuj

A nie lepiej kupić od Irka selektor dedykowany pod Uniampa? Cena całego ustrojstwa to chyba nawet mniej niż te 60zł (z tego co pamiętam - na pewno oscyluje w tych okolicach). Do tego masz tam wyjście na suba, wyjście słuchawkowe, regulację głośności... Pytanie tylko jak z dostępnością.

Skomentuj

Powinny być jeszcze dostępne, ostatnio (góra dwa dni temu) kupiłem komplet płytek (selektor, barwa, unizab i płytkę wzmacniacza).

Skomentuj

Rozważałem selektor od Irka jednak posiada przełącznik obrotowy i nie wiem czy da się zmienić na hebelkowy, poza tym ma kompaktową budowe zawierającą potencjometry i nie zmieści mi sie to w obudowie, która ma wyjątkowo małe wymiary. Prawdopodobnie pójdę w przekaźniki. Jest dostępna jakaś gotowa płytka (plik) na 3-pozycyjny selektor na przekaźnikach + wyjście sub?

Skomentuj

szukaj, po ang w google też.

Skomentuj

Czaruję...
                  X