Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tani wzmacniacz niewielkiej mocy, Tripath Ta2020?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Sa tacy, ktorzy mowia, ze kable nie maja zadnego wplywu na brzmienie.
    akceptuję skrajne przypadki, np kabel o przekroju 0,3mm do nikotonowego 100W RMS przetwornika zagra gorzej niż np: 2,5mm OFC klotza itp
    a ty co uważasz o kablach, mają?

Skomentuj

Nie na temat...
      Przewody sygnalowe i glosnikowe maja wplyw na brzmienie. Absolutnie nie twierdze, ze im drozszy tym lepszy, a ale na dobrej klasy systemie slychac roznice, a czasami jej po prostu nie ma.
      Last edited by raven1985; 06.02.2012, 16:24.

Skomentuj

Nie na temat...

Najlepiej gra z aku DIY - szesnaście ogniw z cytryny. Koniecznie odmiana mongolska testowałam kilkaset różnych i na tej gra najlepiej.
        Tak soczystych wysokich jeszcze nie słyszałem ! Z innymi odmianami były za kwaśne i miałem zgagę. Nie bez znaczneia jest czystość miedzi w elektrodach używaj tylko tej 99N z Mongolii.
        Byl bym zapomnial bez tub 199.(999)dB nie zagra !
        Ale jesli nie da sie uslyszec roznicy miedzy gra z aku, a z zasilacza (mostek gretza +kondy), to po co przejmowac sie filtracja zasilania? Teoretycznie napiecie z akumlatora to prawdziwie stale napiecie, a nie "tetniace cos" z zasilacza sieciowego. Czyzbym pominal jakis wazy aspekt tej sprawy?

Skomentuj

Nie na temat...
          Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
          O slepych testach juz sie tyle naczytalem, ze mnie ten temat zmulil.
          To nie czytaj tylko zrób ! Wtedy pogadamy.

---------- Post dodany o 17:29 ---------- Poprzedni post o 17:24 ----------

Nie na temat...
          Zamieszczone przez tomq88 Zobacz posta
          Czyzbym pominal jakis wazy aspekt tej sprawy?
          I to kilka. Tętnienia z zasilacza są tłumione przez wzmacniacz kilka tys. razy. Impedancja wyjściowa zasilacza na aku jest przeważnie wyższa niż sieciowego i rośnie w miarę jego rozładowywania się. Na niej powstaje spadek napięcia w takt prądu pobieranego przez wzmacniacz.
          Zasilanie z aku to niekoniecznie taki dobry pomysł. A na EMI włażące przez kabel wejściowy i wyjściowy i tak nic nie pomoże.
          I najważniejsze w tym TADku zasilnie to najmniejszy problem

Skomentuj

Czaruję...
          X