Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz mocy w- 200 ELEKTRONIKA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz mocy w- 200 ELEKTRONIKA

Witam, posiadam ten oto wzmacniacz.
    posiada on wejścia na 2 kolumny i 2 "linia głośnikowa" (nie wiem o co w tym chodzi)
    wejścia na kolumny są 2 x 100w/8 ohm.
    Teraz moje pytanie:
    Da się zmostkować ten wzmacniacz, żeby wyjście było na 1 kolumne (subwoofer) 200/8 ohm?
    z góry dzięki za pomoc, Pozdrawiam ; )

Nie wejscia tylko wyjscia na kolumny!! Pewnie da sie zmostkowac ale osiagniesz wtedy 200W na 16omach wiec glosnika 8 omowego nie podlaczysz. Podlacz go pod jeden kanal. Wyjscie na linie glosnikowa pewnie dotyczy linii radiowezlowej w ktorej napiecie jest podnoszone do 70 lub 100V. Unika sie strat na dlugich polaczeniach a glosniki maja uklady (trafa) obnizajace to napiecie. To wyjscie w domu nie bedzie Ci potrzebne.

Skomentuj

Oczywiście, że wyjścia, przepraszam, mój błąd.
      hmm, a nie da się zrobić tego tak, żeby zmostkować, ale zostać przy 8 ohm? :)
      Ok. dzięki wielkie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Hiszpaan Zobacz posta
        hmm, a nie da się zrobić tego tak, żeby zmostkować, ale zostać przy 8 ohm?
        Nie da się :)

Skomentuj

no to nie ciekawie :/
          100w trochę mało, widzę, że pozostaje mi zrobić 2 skrzynkę i jechać na 2 głośnikach..
          dziękuję bardzo.
          Zapytam o jeszcze jedno, żeby nie robić tyle tematów, jeśli mam 4ohm głośnik to chcąc podpiąć go w domu, najlepszym rozwiązaniem bd zakup dobrego wzmacniacza samochodowego?

Skomentuj

Najlepszym rozwiązaniem będzie zakup dobrego wzmacniacza domowego.

Skomentuj

a mógłbyś coś polecić? bd wdzięczny!

Skomentuj

Nie do konca wzmacniacz domowy bedzie najlepszy. Bo moce takich wzmakow nie przekraczaja 100W. Wiec jak chcesz duza moc to tylko wzmacniacz estradowy. A klopot z takim jest tylko jeden. Tani jest byle jaki i ma zawyzona moc a dobre sa bardzo drogie. Wiec radze cieszyc sie z tych prawdziwych 100W bo jak kupisz obecne 200W to zapewniam ze zagra to tak samo jak nie gozej.

Skomentuj

Czaruję...
                X