Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytania o wzmacniacz na ukl tda 7294

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam ponownie!!:)

Mam problemy z filtrem dolnoprzepustowym w tym wzmaku. Mianowicie on prawie wogole nic nie filtruje a jak producent podaje filtruje do 250hz!! Moglby mi ktos pomoc co mozna zrobic zeby on faktycznie odfiltrowal to pasmo??

Dzieki za pomoc z gory!!

Skomentuj

Keeperek, Seria CW nie jest taka aż kiepska wcale. Ja używałem swego czasu w domku CW1002 i byłem zadowolony - do muzy jak znalazł. Od paru miesięcy siedzi w aucie w malutkiej skrzyni. I naprawde za tą cene uważam ze głośnik jest niezły. Fakt faktem że podejść do niego trzeba raczej z wzmakiem >150W w SIN bo na tda z trafem 200W i kondami 2 razy po 10000 to sie wiele z nim nie zdziala. SPL to napewno mu w danych zawyżyli sporo...

Skomentuj

--->UFO Racja SPL bardzo niska. Co z tego ze kupie tanio głośnik, jak musze wydac więcej na wzmacniacz.. Obecnie zlozylem sobie wzmacniacz na STK 4048... ale na niższym napięciu go puściłem (bo to podróba) , mysle ze ma ok 100-110W przy 8 Ohm. W porównaniu z Tym TDA to dopiero teraz mi sie chata trzęsie cała na tym CW.... Niedługo chce przerobić mojego suba i dac tam Tonsila 30/80 i przerobić skrzynke na basreflex.. glęboko wieże że ten glośnik lepiej zagra.. ma większe SPL..

----> Misqu W tym zmaku jest bylejaki filtr... złożony z paru elementów,
        nie znam sie za bardzo na tym , u mnie to jakoś działą ale nie jestem zadowolony.
        W pożądnych wzmakach do suba stosuje sie filtry aktywne (zasilane np 15V), dzieki temu jak go użyjesz to jest dalej głośno a niechcianych częstotliwości nie słychać. A jak filtr jest zrobiony na paru pasywnych elementach to efekt jest taki ze tłumi częstotliwości.. ale jednoczesnie wycisza całość.. Pozbądź sie najlepiej tego dziada.. sprzedaj na allegro..
        Probonuje Ci złożyć jakiś własny wzmacniacz.. Poczytaj na elektrodzie tam jest sporo fajnych projektów.. z resztą to fajna zabawa jest..:]

Skomentuj

Ok juz znalazlem aktywny filtr z odcieciem 40-120 i teraz pytanie czy ten filtr co mam teraz w tym wzmaku to bedzie mi wyciszal?? i jak tak to jak go ominac??

Skomentuj

Wywal go.

Skomentuj

tylko zebym wiedzial jeszcze co mam wywalic?!?.....

Skomentuj

Stary filtr i zastap go tym nowym.

Skomentuj

Czaruję...
                X