Witam. Potrzebuję opinii ludzi, którzy znają się na rzeczy więc piszę tutaj
Potrzebuję wzmacniacza pod altusy 110 i słuchawki. Muzyki słucham różnej- techno, minimal, trance, dance, rock, metal. Głównie jednak muzyki elektronicznej. Wzmacniacz powinien mieć około 60-70W mocy na kanał przy 8Ohmach. Muzyki słucham tylko z komputera za pomocą Altusów 110 lub słuchawek. Od wzmacniacza wymagam żeby był w miarę tani max 400-450zł i żeby miał zapas basu tak żeby dało się oglądać filmy. Przydałby się również aux (wiem, że teoretycznie można wzmaka podłączyć pod wejście CD, TUNER itp. ale raz się już na tym przejechałem na starym Onkyo, który grał dobrze ale gdy nie leciała muzyka strasznie szumiał a słuchawek w ogóle się nie dało używać nawet jak coś grało). Interesują mnie wzmacniacze firm takich jak: Denon, Onkyo, Rotel. Dźwiękowo wzmak mógłby grać jak np. Denon pma 525r tylko z nieco większą ilością basu. Spodobał mi się też Onkyo A9510 lecz nie ma on auxa i nie wiem czy nie będę miał przez to problemów z odsłuchem na słuchawkach (czy mogę mieć pewność, że nie będę słyszał szumów gdy podepnę kompa pod wejście LINE, CD lub PHONO?).
Przepraszam za tak długi post ale byłby to mój 4ty wzmak i chciałbym aby tym razem wszystko działało i grało jak trzeba.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Przepraszam za tak długi post ale byłby to mój 4ty wzmak i chciałbym aby tym razem wszystko działało i grało jak trzeba.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Skomentuj