Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Proźba o przerobienie schematu na wzór płytki pcb ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Proźba o przerobienie schematu na wzór płytki pcb ?

Witam czy mógłby ktoś przerobić ten schemat na wzór płytki pcb.Próbowałem w różnych programach lecz nie wychodzi mi to za dobrze. Wymiary laminatu 18 cm szerokości i 7,4 cm wysokości.Części potrzebne do tej zwrotnicy zakupione zostały ze strony stx.pl .Wielkie dzięki i pozdrawiam . Schemat zwrotnicy.

Zwrotnica PA-600-8-FR.jpg

jak sobie nie radzisz z prosta plytka to przyklej je na laminat i polacz drucikami jak na schemacie

Zamieszczone przez qetli Zobacz posta
    Próbowałem w różnych programach lecz nie wychodzi mi to za dobrze.
    bo tutaj najlepiej sprawdzi sie kartka + olowek

Skomentuj

Słyszałem już ze kartka i ołówek ale nie mam bladego pojęcia jak to zrobić.Czy mógłby ktoś mi to wytłumaczyć a najlepiej zrobić ?
      Last edited by qetli; 26.03.2012, 17:00.

Skomentuj

Zamieszczone przez qetli Zobacz posta
        Czy mógłby ktoś mi to wytłumaczyć a najlepiej zrobić ?
        to sa zupelnie sprzeczne czynnosci!
        jak ktos ci zrobi to nigdy sie nie nauczysz!

1. bierzesz kartke i olowek
        2. bierzesz elementy i schemat
        3. ukladasz elementy na kartce wg schematu
        4. przesuwasz je tak zeby zmiescic sie na plytce i zeby polaczenia (czarne kreski na schemacie) nie przecinaly sie lub przecianly sie mozliwie malo razy

cokolwiek tam naskrobiesz to pokaz

Skomentuj

Jak coś naskrobie to dam znać:):)

Skomentuj

wydaje mi się że nawet nie rozumiesz "ikonek" ze schematu, czyli co jest kondensatorem, co rezystorem (albo i co jest głośnikiem...)
            Bo nie da się źle połączyć klocek R1 z klockiem C1 . Choć przyznam, że można to zrobić na 4 sposoby. hehehe
            Jak pisał Paweł rób, pokaż, my nakierujemy. Nikt nie jest omylny.

Skomentuj

Ja od jakiegoś czasu projektuję PCB w Eagle. Jeśli jesteś zainteresowany napisz na PW.

Skomentuj

Zamieszczone przez sebxx4 Zobacz posta
                Ja od jakiegoś czasu projektuję PCB w Eagle. Jeśli jesteś zainteresowany napisz na PW.
                Projektowanie tak prostej płytki w Eagle to chyba lekka przesada, nie sądzisz?

Skomentuj

Zamieszczone przez Black Zobacz posta
                  Projektowanie tak prostej płytki w Eagle to chyba lekka przesada, nie sądzisz?
                  dupa tam, jak oferuje pomoc to gitara! Tylko pamiętaj sebexx o zrobieniu baaaaaaardzo grubych ścieżek. Jak najmniej miedzi ma się wytrawić.

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
                    Tylko pamiętaj sebxx o zrobieniu baaaaaaardzo grubych ścieżek. Jak najmniej miedzi ma się wytrawić.
                    Tak. Mogę dodatkowo nałożyć "ścieżki" na ścieżkach, aby dało się potem (po nałożeniu solder maski, doradzam) pogrubić je cyną.

---------- Post dodany o 10:32 ---------- Poprzedni post o 10:32 ----------

Potrzebuję tylko wymiarów elementów (rozstaw pinów) oraz rozstaw otworów pod montaż.

Skomentuj

Czaruję...
                    X