Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie o wzmocnienie sygnału?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pytanie o wzmocnienie sygnału?

Mam wieże SONY MHC-ZX70DVD i posiada ona wyjscie na suba z filterm dolnoprzeputowym 100 Hz odcięcie podłoączam pod to wzmacniacz i dalej suba, ale strasznie słabo słychać suba daje mu za maly sygnał do wzmacniacza, prubowałem dawać korektor miedzy wieże a wzmacniacz podbijałem dolne czestotliwosci o 12 dB ale to wciąż mało. Da się coś zrobić aby zwiększyć sygnał podawany z wieży ?? Jakis przedwzmacniacz dać czy coś?
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

moze za slaby wzmak?? jaki glosnik w subie i jakim wzmakiem go napedzasz?? przyblizy to nam troche sytuacje

Skomentuj

wzmak dobry PIONEER A-602 120 sin na kanał, jak podaje z kompa bezpośrednio sygnał i filtr pasywny to jest okej a jak chce z wyjscia wieży na suba to tak się dzieje. Teraz w tej chwili zrobiłem taki manewr z korektorem z idzie sygnał do wej P i wychodzi wyj P i podjaje z wyj P do wej L i wychodzi wyj L i suwakami w sumie daje podbicia na L i P 20 dB podbicia i jest okej ale chce zrobic nie przez korektor tylko jakiś układ
      Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
      Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

tak musisz wzmocnić sygnał wychodzący z sub out za pomocą jakiegoś prostego preampa opatergo np. na tl072 lub ne5532. to są proste układy łatwe do wykonania. schematów poszukaj na elektroda.pl

Skomentuj

Czaruję...
        X