Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gdzie kupie kondensatory osiowe?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gdzie kupie kondensatory osiowe?

posiadam zabytkowe kolumny Philips MFB541 - fajny sprzęt - biurkowe do kompa
    Niestety po kolei padają mi w nich elektrolity :-/
    chciałbym je zregenerować, to znaczy wymienić to co tam siedzi w środku na nowe elektrolity, ale z zachowaniem oryginalnej konstrukcji, żadnych tuningów czy te sprawy.

Pytanie, gdzie można kupić w normalnej cenie elektrolity osiowe? Potrzebne pojemności od kilku do kilkuset uF, napięcia typu 16V, 25V, więc nic nadzwyczajnego...

Zamieszczone przez suszi Zobacz posta
    Pytanie, gdzie można kupić w normalnej cenie elektrolity osiowe? Potrzebne pojemności od kilku do kilkuset uF, napięcia typu 16V, 25V, więc nic nadzwyczajnego...
    Tylko muszą to być kondensatory bipolarne. Czasami można trafić na allegro.

Skomentuj

Nie napisałem... to kolumny aktywne, kondensatory idą do elektroniki wzmacniacza, więc potrzebuję unipolarne - na allegro są w chorych cenach i bardzo mały wybór...

Skomentuj

Będzie Ci trudno znaleźć kondy o takich wyprowadzeniach i gabarytach. Myślę, że przy obecnej miniaturyzacji kondów trzeba montować stojące.

Skomentuj

bez jaj. Myślisz, że jak wstawisz nie osiowe lub innej marki to coś zmienisz w dźwięku?
          Kup odpowiednie pojemności i tyle.

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
            bez jaj. Myślisz, że jak wstawisz nie osiowe lub innej marki to coś zmienisz w dźwięku?
            Kup odpowiednie pojemności i tyle.
            Nie mogę się z tobą w tym przypadku zgodzić, jednak osiowe kondensatory najlepiej brzmią a szczególnie te dawne.

może tu coś znajdziesz:

http://sklep.slawmir.com.pl/advanced...sort=2a&page=1

Skomentuj

rezystory.net

Skomentuj

Zamieszczone przez SP7LZA Zobacz posta
                Nie mogę się z tobą w tym przypadku zgodzić, jednak osiowe kondensatory najlepiej brzmią a szczególnie te dawne.
                jak żaden z nich nie będzie w torze sygnału.
                to kolumny aktywne, kondensatory idą do elektroniki wzmacniacza,

Skomentuj

Właśnie to są w torze, w zasilaczu tez grają do niedawna tez w to nie wierzyłem.

Skomentuj

panowie, proszę was.....robi się nie na temat
                    dla mnie tor sygnału ma być transparentny - jak coś "gra" lub "brzmi" to znaczy że nie jest transparentny :]
                    tak samo kondensator - ma pojemność i rezystancję szeregową - co tu może zmieniać dźwięk, chyba cena

wracając do pytania, znalazłem kilka hurtowni niehurtowni - cena za to samo 1.5zl albo 5 groszy

Skomentuj

wracając do pytania, znalazłem kilka hurtowni niehurtowni - cena za to samo 1.5zl albo 5 groszy
                      To wrzuć linki, przyda się dla innych :P

Skomentuj

Czaruję...
                      X