Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zakłócenia wzmacniacza a WiFi

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zakłócenia wzmacniacza a WiFi

Panowie mam pewien problem. Kable głośnikowe oraz sygnałowe ida około 0,7metra od routera WiFi. Wzmacniacz stoi około metra od niego samego. Zewnętrzna karta dzwiękowa stoi koło routera. Często słysze specyficzne brumienie spowodowane jak mi się wydaje routerem. Jest to dośc mocno związane z ustawieniem anten samego routera.
    Czy sygnał WiFi ma az tak duzy wpływ? Na jakie kable sygnałowe(ekranowany polink), czy też na sam wzmacniacz Mocniej? Cięzko mi to samemu ocenić gdyż nie mam innego wyjscia i ustawienia wszystkiego.

Prędzej sieje zasilacz impulsowy od rutera. Ja swój ruter postawiłem na kolumnach aktywnych i nic się nie dzieje, za to zakłóca mi zasilacz od telefonu bezprzewodowego DECT :) Musiałem dać mu dłuższy przedłużacz.

Skomentuj

Tak Ci się wydaje że to router? Może po prostu go wyłącz i będziesz miał pewność na 100% bo może węszysz w złym kierunku...

Skomentuj

w sygnale WiFi są inne częstotliwości. I z pewnością niesłyszalne. Coś innego ci powoduje brumienie. np: zasilacz jak pisali wyżej.

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
          w sygnale WiFi są inne częstotliwości. I z pewnością niesłyszalne.
          a telefon jakie czestotliwosci generuje? :) a mimo to slychac

Skomentuj

OK powalczę. Z tym jeszcze, A bliskość WiFi i zew. karty muzycznej? Moze zakłóca część cyfrową? Najgorsze jest to ze jeśli "postawie" antenki do WiFi słychac to jak cholera, jesli "lezą" jest ok

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani Zobacz posta
              a telefon jakie czestotliwosci generuje? :) a mimo to slychac
              Co słychać? Megahercami Ci gra?

Zakłócenia a wzbudzanie się wzmacniacza to dwie różne rzeczy.

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani Zobacz posta
                a telefon jakie czestotliwosci generuje?
                Inne niż wifi. A akurat 900 MHz wściekle dobrze się demoduluje w popularnym sprzęcie audio.

Skomentuj

Czaruję...
                X